1 sene önce
1 sene önce

Karabağlar Belediyesi’nin 2023 bütçesi kabul edildi

Başkan Selvitopu, sosyal belediyecilik anlayışıyla, nitelikli hizmet üretmeye devam edeceklerini söyledi.

 

Karabağlar Belediyesi'nin 2023 yılı bütçesi, 1 milyar 250 milyon lira olarak kabul edildi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “İzlediğimiz ekonomi ve tasarruf politikaları sonucu belediyemiz gelir gider dengesini sağlamış ve belirli bir istikrara kavuşmuş durumda. Bundan sonraki süreçte de sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışacak ve 500 bin insanımız için nitelikli hizmet üretmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Karabağlar Belediye Meclisi’nin ekim ayı üçüncü toplantısı, ana hizmet binasındaki meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıyı, CHP İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Şehmuz Gültekin, MHP İlçe Başkan Yardımcıları Dursun Kurtlu, Gökhan Gümüş, Münir Özçelik ve Hatice Yavuz Vural da izledi.

 

Toplantının açılışında CHP adına Grup Başkanvekili Zafer Levent Yıldır ve AK Parti adına Grup Başkanvekili Mustafa Alper Güldalı, bütçe ve performans programı hakkında partilerinin görüşlerini paylaştı. Daha sonra Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili Murat Baran Uygun, Komisyon Üyesi İbrahim Ulubaş ve meclis üyeleri görüşlerini aktardılar.

 

Başkan Selvitopu yanıtladı

Daha sonra kürsüye gelen Başkan Selvitopu, eleştirileri tek tek yanıtladı. Tüm meclis üyelerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başkan Selvitopu, “2023 bütçemizin diğerlerinden bir farkı var. Bugüne kadar hep faiz giderleri için eleştirildik. Bugün faiz giderleri yüzde 1’e kadar düştü. İzlediğimiz ekonomi ve tasarruf politikaları sonucu belediyemiz gelir gider dengesi yanında ekonomik istikrara da kavuşmuş durumda. Bunlar tesadüfen olmadı. Bütçeyi doğru yaparak ve değerlendirerek bu noktalara geldik” dedi.

 

2023 bütçesinde yatırım oranının ilk defa yüzde 30’ların üzerine çıktığını aktaran Başkan Selvitopu,

 

Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi, pazaryerleri, asfaltlama, park, kaldırım yapımları, kentin temiz tutulması gibi çalışmaların aralıksız devam edeceğini vurguladı. Karabağlar Belediyesi'nin bir çok proje ve hizmeti, kendi ekipleriyle, piyasa standartlarının üzerinde yaşama geçirdiğini belirten Başkan Selvitopu, “Sadece bu yıl 10 bin tonun üzerinde asfalt döktük. Önümüzdeki yıl buna daha fazla ağırlık vereceğiz. Temizlik çalışmalarımızda modernleşmeye gittik. 3 “Çaça” aracı aldık, 3 tonluk yeni bidonlar koyduk. Böylece maliyetleri aşağı düşürüp kaliteyi artırıyoruz” diye konuştu.

 

Hedef gelecek yıl

Karabağlar'da önemli bir eksikliği giderecek Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi'nin inşaatın yüzde 37'ler düzeyinde olduğunu bildiren Başkan Selvitopu, bu önemli yatırımı gelecek yıl tamamlamak istediklerini vurguladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 70 düzeyinde destek verdiği projede müteahhit alacağı olmadığına dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Bu tesisin Karabağlar için önemini biliyoruz. Özellikle amatör sporcular için anlamlı bir hizmet olacak. Arkadaşlarımız yapım maliyetinin kaç lira olacağını soruyor ama biz de tam olarak bilemiyoruz. Örgörümüz, hesap kitabımız var ama yarın öbür gün inşaat maliyetlerinde nasıl bir artış yaşanacak bilemiyoruz. O nedenle tedbirli gitmeye çalışıyoruz” dedi.

 

Pazaryerleri

Yeşilyurt Pazaryeri'nin kapalı hale getirilip modernleştirilmesi için gerekli ihaleyi yıl sonuna kadar tamamlamak istediklerini belirten Başkan Selvitopu, Esenyalı, Yurtoğlu pazaryerleri için de projelerin hazır olduğunu bildirdi. Üçkuyular'daki pazaryeri sıkıntısının çözümü için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Ali Erentürk İlkokulu arkasındaki alanda kamulaştırma çalışmalarına devam ettiğini vurgulayan Başkan Selvitopu, “Orada sadece pazaryeri değil, modern bir belediye hizmet kompleksi hayata geçirilecek” dedi.

 

Başkan Selvitopu, Karabağlar'da ulaşımın rahatlaması için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü çalışmalarla da ayrıntılı ilgili bilgi verdi.

 

Sosyal destek çalışmaları

Başkan Selvitopu konuşmasında, Karabağlar Belediyesi'nin çok boyutlu bir sosyal belediyecilik anlayışıyla çalıştığına da dikkat çekerek, şu bilgileri paylaştı:

 

“Bütçede ayırdığımız 11 milyon liralık rakam sizi yanıltmasın. Örneğin Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu'muzda öğrencilerden yıllık 15 bin lira alıyoruz. Peki Türkiye'de aynı standartlarda hizmet veren yurtlar ne alıyor? 40-50 bin lira. İşte bu desteği, bu mecliste aldığımız kararla, hep birlikte yapıyoruz. Yine bu yıl ilkokula başlayan 3 bin 500 öğrencimize, 875 bin liralık Eğitim Kart dağıttık. Aileler bu kartlarla ilçedeki kırtasiyeci esnafından çocuklarının ihtiyaçlarını karşıladı. Böylece hem bütçelere katkı koyduk, hem esnafımızın kazanmasını sağladık. Yine KARBEM'de 1500 öğrencimize eğitim desteği veriyoruz. Burada 38 öğretmen, memur var. Diğer giderleri var. Her ay yaklaşık 3 bin aileye Sosyal Destek Kartı veriyoruz. Asker ailelerinin yanında oluyoruz. Bunların hepsi sosyal destek çalışması. Karabağlar Belediyesi bütçe olanaklarına göre, elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Gelecek yıllarda da bu anlayışla çalışmaya, dar gelirli ailelerin yanında olmaya devam edeceğiz.”

 

Karabağlar'a yeni bir kent meydanı kazandırılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi'yle çalıştıklarını belirten Başkan Selvitopu, bunun için hukuki sürecin tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

 

Başkan Selvitopu konuşmasının sonunda 2023 bütçesinin Karabağlar'a hayırlı olmasını dileyerek, “Özü itibariyle 2023 bütçemiz gerçekçi bir bütçe. Bugüne kadar bir çok yatırımı özgücümüzle gerekçekleştirdik. Destek olan kurumlara da teşekkür ederiz. Karabağlar'da yaşayan 500 bin insanımıza, sosyal belediyecilik anlayışıyla, nitelikli hizmet vermek için gayret etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

 

Başkan Selvitopu’nun değerlendirmelerinin ardından yapılan oylamada, 2023 bütçesi ve performans programı oyçokluğuyla kabul edildi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login