1 sene önce
1 sene önce

Bilkent Center’da Fotoğraf Haftası Başlıyor

Bilkent Center, Fotoğraf Haftası etkinliğiyle sanat severleri bir araya getirmeye hazırlanıyor. Bilkent Center Sanat Sokağı’nda gerçekleşecek olan Fotoğraf Haftası, “Arşivden” sergisiyle fotoğraf sevenlere kapısını açacak.

 

Bilkent Holding’in önde gelen şirketlerinden Tepe Emlak Yatırım yönetiminde olan Bilkent Center’da düzenlenecek olan Fotoğraf Haftası başlıyor. Kültüre ve sanata verdikleri değeri her fırsatta dile getiren Bilkent Center AVM Müdürü Ayhan Aytekin; Bilkent Center’ın son yıllarda ev sahipliği yaptığı festivaller, konserler ve çeşitli etkinliklerle sanat ve kültürün merkezi haline geldiğini söyledi. Aytekin; “Bilkent Center’ı bir yaşam merkezi olarak konumlandırmaya devam edeceğiz. Sanata ve sanatçıya verdiğimiz önemle, festivalden sergiye, konserden tiyatroya sosyal hayatın her anını burada deneyimleyeceğiz.” diyerek Bilkent Center’ın Ankara’da yaşamın merkezi konumuna ulaştığını vurguladı. Bilkent Center ARS Galeri iş birliği ile 8-15 Ekim 2022 tarihleri arasında AFSAD küratörlüğündeki “Arşivden” isimli sergide, geçmişten günümüze AFSAD’a gönül vermiş 42 usta fotoğrafçının fotoğraflarına yer verilecek. Birçok söyleşi, sunum ve atölyeye de ev sahipliği yapacak olan Bilkent Center; Arzu Eke, Aytül Keskin, Beyza Tokgöz, Burcu Vardar, Can Ataç, Can Gazialem, Cemal Can Ateş, Cengiz Akduman, Cengiz Oğuz Gümrükçü, Damla Yedisan, Eda Arısoy, Emrah Akyıldız, Funda Baydar, Gülser Günaydın, Hanife Deveci, Hayati Gün, İbrahim Göğer, İlker Karaman, Özgür Erdi Akbaba, Seda Usubütün, Şirin Gazialem ve Tuncay Bal gibi önemli fotoğraf sanatçılarını da sanat severlerle buluşturacak. 

 

“Fotoğrafını Al Gel”

Fotoğraf Haftası kapsamında gündelik hayatta çektikleri fotoğrafların görücüye çıkmasını arzu eden katılımcılar için ise “Fotoğrafını Al Gel” yarışması düzenlenecek. 16 Ekim’e kadar fotoğrafıyla beraber Bilkent Sanat Sokağı’na gelip, kayıt yaptıran ziyaretçiler arasından en başarılı fotoğraflar seçilecek ve birinci seçilen eser sahibine eğitim, ikinci ve üçüncü seçilen eser sahibine birer yayın seti hediye edilecek. 

 

Çocuk fotoğrafçılarda Bilkent Center’da buluşuyor

“AFSAD Çocuk Fotoğrafçılar” atölyesinde ise Bilkent Center’ı ziyaret eden miniklere özel pratik “Camera Obscura” etkinliği yapılacak ve fotoğraf çekmeyi öğrenmeleri üzerine eğlenceli çalışmalar gerçekleştirilecek. Fotoğraf Haftası boyunca, misafirlerin fotoğraf çekimlerinin yapılacağı “Bas-Çek-Sat” etkinliği ile Kontrast Dergisi tanıtımı ve satışının yapılacağı stantlar ziyaretçilere açık olacak. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login