3 sene önce
3 sene önce

Efsane LEE® ve WRANGLER® markaları karma mağazacılık çatısı altında yeniden Türkiye’de!

Dünyaca ünlü Lee® ve Wrangler® markaları, Türkiye’ye iddialı bir şekilde geri döndü. Karma Marka Mağazacılık Ticaret A.Ş. çatısı altında bir günde açılan beş mağaza ile birlikte son bir ayda toplam yedi mağazaya ulaşan Lee® ve Wrangler® markaları için online satış kanalı da devreye girdi.

 

Dünyanın önde gelen jean markaları Lee® ve Wrangler®, Türkiye’ye yeniden güçlü ve iddialı bir giriş yaptı. Karma Marka Mağazacılık Ticaret A.Ş. çatısı altında faaliyete geçen markaların; İstanbul Marmara Park, Bursa Sur Yapı Marka AVM, İzmir Optimum, Vadistanbul, İstanbul Viaport mağazaları ile e-ticaret satış sitesi aynı gün açıldı. 

 

Lee® ve Wrangler® markaları; Antalya Deepo ve İstanbul Optimum mağazalarıyla birlikte toplam 7 mağazada satışa sunuluyor. Satılan ürünlerin üretimi Türkiye’de yapılırken ayrıca global koleksiyonda olmayan lokal ürünler de Karma Marka Mağazacılık tarafından geliştiriliyor. 

 

Karma Marka Mağazacılık Ticaret A.Ş.Lee® ve Wrangler® markalarının küresel düzeyde sahibi olan Kontoor Brands şirketi ile bir anlaşma yaparak bu markaların global ürünlerinin Türkiye ve KKTC’de üretim, dağıtım, pazarlama ve satış – mağazacılık lisansını aldı. 

 

“Büyük hedeflerimiz var”

 

“Bu iki önemli markayı tekrar Türkiye’ye getirmekten ve pandemi nedeni ile perakende ticaretinin gerilediği, mağazaların kapandığı bir dönemde sektörün tekrar canlanmasına katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuşan Karma Marka Mağazacılık CEO’su Bora Alyanak şöyle devam etti: 

 

Büyük hedeflerimiz var. Öncelikle yatırımlarımızı Türkiye ve KKTC’ye yapacağız. Temmuz ayında 12 mağazaya ulaşacağız. İlk yıl hedefimiz 20 mağazaya ulaşmak. 3 yıl içerisinde Türkiye’deki en büyük 3 jean markasından biri olmayı hedefliyoruz. 3 yılda 100 mağaza açmayı planlıyoruz. Online satış kanallarına da çok önem veriyoruz. Bu kanalların toplam satışımız içerisindeki payının 40 olmasını amaçlıyoruz. Yurtdışına açılma planlarımız da bulunuyor. Türkiye’ye yakın komşu ülkelere servis verme imkânımız var. Lee® ve Wrangler® markaları bizim için bir başlangıç. Önümüzdeki dönemde Türk tüketicisi ile başka global markaları da buluşturmaya devam edeceğiz. “ 

 

Sokak giyimi ve rahat giyimin çok hızlı büyüyen bir alan olduğunu vurgulayan Bora Alyanak, “Özellikle pandemiden sonra kaliteli jean talebinde pazarda bir boşluk olduğunu gördük ve burada Türkiye şartlarına uygun fiyatlarla jean ve fit uzmanlığını birleştirebileceğimiz Lee® ve Wrangler® markaları ile iş birliğine gittik” diyerek şöyle devam etti: “Global markaların knowhow’ı ile Türkiye’de üretiyoruz ve Türkiye şartlarına uygun fiyatlarla tüketiciyle buluşturuyoruz. Global markaların çoğu üretimlerini merkezileştirdiği için Türkiye’de çok az ya da hiç üretim yaptıramıyor ve ürünlerini ithal ederek pazarda sunuyor. Türkiye’deki vergiler ve kur sebebi ile yüksek fiyatlamak durumunda kalıyorlar. İthal markalara göre biz üretimimizi Türkiye’de yaparak ve lokal ürün geliştirerek tüketicinin karşısına Türkiye şartlarına uygun fiyatlarla çıkabiliyoruz. Bunun dışında Türkiye’deki lokal markaların çoğu 90’lı yıllarda kuruldu. Lee® ve Wrangler’ın® ise her birinin 100 yılı aşkın tecrübesi ve marka mirası var. Kendilerini, denimi ve Jean sektörünü geliştirmeye adamış markalar. Yaptıkları inovasyonlar ile sektörü geliştiren ve yönlendiren markalar olmuşlar. Dolayısıyla biz hem lokal hem de global markalara göre, tüketiciye bizi bu pazarda farklılaştıracak faydalar sağlamış olacağız.’’ dedi.

 

Toplantıya yurt dışından bağlanan Kontoor Brands Inc. Avrupa Managing Director’ı Simon Fischer, “Türkiye bizim için çok önemli. Sınıfının en iyisi olan Karma Marka Mağazacılık ile bu ortaklığı gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Karma Marka Mağazacılık CEO’su Bora Alyanak ve ekibi ile 2019 yılından bu yana çalışıyoruz. Bugün sizlerle birlikte burada bulunmaktan çok büyük gurur duyuyorum. Karma Marka Mağazacılık’ı ortak olarak seçmemizin en büyük nedenlerinden biri bilgi ve uzmanlıkları. Bütün ekibe gerek Türkiye’deki gerek Avrupa’daki tüm bu sıkı çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Efsane Jean: Lee®

 

H.D. Lee tarafından kurulan jean sektörünün efsanesi Lee®, Amerikan denim ve casual giyim markası olarak büyük bir şöhrete sahip. 130 yıllık marka, tüketiciye rahatlık ve konfor sağlamaya odaklı tasarım ve işçiliğiyle, insanların kendilerine olan güvenlerini artırmak ve hayata karşı dik duruş sergilemeleri için ilham veriyor. Hareketten beslenen yenilikleri, çok yönlü stili ve fitlerinin vücuda üstün uyumu ile nesiller boyu markayı sevenlerin sadakatini kazanmayı başardı.    

 

Spor giyimin en şık ve fonksiyonel hali olan Lee® ürünleri, uzun yıllardır herkes için rahatlığın da anlamı olmaya devam ediyor. Modayı takip eden ve en iyi jean markaları ile girdiği rekabette çıtayı yukarılara taşıyan Lee®, dünyanın çok sayıda ülkesinde ilgi odağı!

 

Yüzyılı aşkın geçmişine karşın her yıl kendini yenileyen Lee®, 2021 İlkbahar/ Yaz Koleksiyonu ile denim modasında yeni bir dönem başlatıyor. Geliştirdiği yeniliklerle denim dünyasının bakış açısını değiştiren marka, 130 yıllık birikimini 2021 İlkbahar/ Yaz Koleksiyonuna taşıyor. 

 

Öncü ruha sahip ikonik marka: Wrangler®

 

Wrangler® markası çalışan, eğlenen ve cesur bireyselliği tanıyan insanların ruhuna hitap eden bir Amerikan simgesi olarak tanınıyor. Kökleri 1904 yılı North Carolina’da Greensboro’ya kadar uzanan Wrangler®, 1947'de kovboyların ve çiftlik işçilerinin zorlu ihtiyaçları için yaratılan ürünlerden doğdu. Denim 1950'lerde gençlik hareketinin üniforması olarak benimsendiğinde, Wrangler® gençlikle eşanlamlı hale geldi. 

 

Günümüzde her vücut tipi ve her yaşa uygunluğuyla öne çıkan ve kalitesinden ödün vermeden rahat kalıplarıyla tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yükselişe geçen Wrangler®, 2021 İlkbahar / Yaz koleksiyonunda ikonik parçalarını yeniden yorumluyor.

 Öncü ruha sahip bir denim markası olan Wrangler®, yenilikçi broken twill denimi icat etti. Son zamanlarda yaptığı inovasyonlar arasında ise kimyasal kullanımını azaltan ve su kullanımını neredeyse tamamen ortadan kaldıran sürdürülebilir bir boyama işlemi olan indigood bulunuyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login