3 sene önce
3 sene önce

Onur Hareketi Lideri Yaşar Aydın

ABD Başkanı Joe Biden’in 24 Nisan’da yaptığı açıklama ile “soykırım” ifadesini kullanmasına Türkiye’den kınama gelirken, muhalefetin bu konudaki duruşu ile ilgili ve Türkiye’nin genel tavrıyla ilgili Onur Hareketi Lideri Yaşar Aydın da bir açıklama yaptı.

 

“HDP’NİN AÇIKLAMASININ YENİLİR YUTULUR TARAFI YOK”

 

24 Nisan tarihinde HDP’nin resmi twitter hesabından yaptığı “Ermeni soykırımı utancıyla yüzleşin” şeklindeki paylaşımına ilişkin Onur Hareketi Lideri Yaşar Aydın, Türkiye’de siyaset arenasında var olduklarını iddia edenler hayatlarını ve projelerini, siyaset dillerini, siyasetteki hedeflerini tamamen koltuk üzerine kurguladıkları için yanlışı görmezden geliyorlar. HDP’nin açıklamasının yenilir yutulur tarafı yok.” dedi.

 

“BİR AVUÇ ERMENİ LOBİSİ DÜNYAYI ŞEKİLLENDİRİYOR”

 

Türk milleti hakkında tarih kitaplarında yazılan örneklerle sözlerini sürdüren Yaşar Aydın, “Bu milletin geçmişinde, tarihinde, bu ülkenin geçmişini yazarken derler ki: bunlar adil millet, savaşta aman dileyene kılıç çekmez, yönetimi altındaki insanların haysiyetine, şerefine, namusuna dokunmaz. Bunlar farklı millettir diye yazmışlardır. Tüm dünya tarihçileri böyle yazmıştır. Bu gerçek ortadayken bir avuç Ermeni lobisi dünyayı şekillendiriyor. Bizim Ermenilere soykırım yapmış olduğumuzu dünyada 25-30 ülkeye kabul ettirdiler. Bunu lobileriyle başardılar. Haritada yerini gösteremeyeceğimiz bir avuç Ermenistan 3-5 lobi şirketi sayesinde bunu başlardı.” dedi.

 

“ÜLKEYİ YÖNETEN İDARECİLER BU İŞLERE HİÇ KAFA YORMADI”

 

Ermeni lobisinin faaliyetlerine karşı Türkiye’nin neden pasif kaldığına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Onur Hareketi Lideri Yaşar Aydın, “Peki biz niye başaramadık?” diye sorarak şunları söyledi:

 

“Çünkü bizim ülkemizi yöneten idarecilerin böyle bir şeye hiç ihtiyacı olmadı. Bu işlere hiç kafa yormadılar. Akıl, fikir, lobi, çalışma ve üretime hiç ihtiyaçları olmadı. Onlar sadece günlerini gün ettiler. Bir balodan başka bir baloya, o eğlenceden bu eğlenceye gittiler. Bizim dış ilişkilerde görevli bürokratlarımız gittikleri ülkelerde hatırlarını ve anıları yazarken balolar ile eğlenceleri yazıyorlar. Gittikleri ülkenin tarihini öğreneyim gibi düşünceleri hiç yok. Dolayısıyla bir avuç Ermeni lobisi koskoca Türkiye Devletini dünyada köşeye sıkıştırdı.”

 

“BAŞKA BİR ÜLKEDE BU AÇIKLAMAYI YAPAN SİYASİ PARTİ GÜN YÜZÜ GÖREMEZDİ”

 

HDP’nin bir başka ülkede aynı şekilde “soykırım” açıklaması yaptığı taktirde neler olabileceğine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Yaşar Aydın, “İngiltere’de “İngilizler dünyada şu millete soykırım yaptılar. Bu gerçekle yüzleşeceksiniz” diye İngiliz parlamentosundaki herhangi bir parti böyle bir açıklama yapsaydı o partinin milletvekillerinin geçmişe dönük tüm özel hakları alınır, onlar perişan edilir ve gün yüzü göremezlerdi. Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir gelişmiş ülkesinde gün yüzü göremezlerdi. Bizde bırakın gün yüzü görmeyi böyle bir metin ortaya atıyorlar. Bu metni de güya bir tarafta milliyetçi bir tarafta da Atatürk’ü destekleyen siyasi parti var gücüyle destekliyor. Hangi anlamda destekliyorlar? İttifak anlamında destekliyorlar. Güya Ermeni soykırımı ile ilgili açıklamasını kınadılar. Peki ama diğer ortağın destekliyor. Ortağın bu metni hazırlıyor. Nasıl olacak?” diye sordu.

 

“İŞKENCE GÖRENLERİN ÇOCUKLARI İŞKENCECİLERİ NASIL SAVUNUR?”

HDP’nin açıklamasına tepki gösteren Yaşar Aydın, Ermenilerin Doğu ve Güneydoğu’da katliamlar yaptığını söyleyerek, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“İşin en utanç verici meselesi şu. Ermeniler esas zulmü Doğu ve Güneydoğuda yaptı. Orada Ermeni zulmünü yaşayan insanların bizzat ağzında dinledim ama geldiğimiz noktada o işkenceyi görenlerin çocukları, torunları bugün aynı işkenceyi yapanları savunur halde. Nasıl olur da bir Kürt, dedesine bu işkenceyi yapanları savunur ya da dedesine bu işkenceyi yapanları savunan bir partiye destek verir? Çünkü sistem dediğimiz Türkiye’deki bu olgu ve bu olgunun yöneticileri, hükümet ve iktidarlar bugüne kadar bizi dövmekten, azarlamaktan başka bir şey yapmadılar. Dolayısıyla dayak yemekten ve azarlanmaktan dolayı bu ülkenin gençleri her şeylerini kaybetti. Kıblesini, yönünü, psikolojisini kaybetti. Bu ülkeyi kuranlar, bu ülke için canını verenler dilini konuştuğu için dışlandı. Dolayısıyla bu insanların kıblesi şaştı. Kıble şaşınca dedene işkence yapanları savunan partiye oy veriyorsun. Doğrular yanlışlar birbirine giriyor. Ermeni çetecileri savunan siyasi partiye destek verip alkışlar hale geldi insanlar.”

“BİZ NEDEN ERMENİLER GİBİ LOBİ KURAMADIK SORUSUNU SORMAYALIM DİYE BİZİ BİZE KIRDIRDILAR”

Sistem eleştirisinde bulunan Yaşar Aydın, “Biz bir olduğumuz zaman ne Ermeni lobisi ne de ABD’de Biden denilen adamın kararı vız gelir. Biz bir olduğumuz zaman çok güçlüyüz. Cumhuriyetten bugüne bizi yönetenler bizi bir yapmadılar. Bizi kendi rantlarının, çıkarlarının bir payandası olarak gördüler. Fikir geliştirmemize, sorgulamamıza dahi izin vermediler. Korktuğumuz için dedelerimizi yok eden, asıp kesen tüm, değerlerimizi alaşağı eden siyasi ideolojilerin peşine gider, onları alkışlar olduk. Bu sistemin suçudur. Bu HDP’ye oy veren Kürdün suçu değil. Sistem, bizim değerlerimizi öğrenmemize izin vermedi. Sistem, değerlerimizi aşağıladı, önderlerimizi, inançlarımızı aşağıladı. Bizi biz yapan tüm değerleri aşağıladı. Bununla da kalmadı, bizi birbirimize kırdırdı. Aramıza kan soktu. Türk ve Kürdün arasına Sünni ve Alevinin arasına kan soktu. Niye? Birbirlerine selam vermesin, bizim yaptığımız çirkinlikleri sorgulamasınlar diye. ‘Ermeni lobisinin oluşturduğu lobiyi biz niye kuramadık?’ sorusunu sormayalım diye bizi bize kırdırdılar. Kavga yaptığımız için soramadık.” dedi.

“BİR ÜLKENİN GÜCÜ, İÇ HUZURUYLA DOĞRU ORANTILIDIR”

Son olarak ABD Başkanı Joe Biden’in “soykırım” ifadesine de değinen Onur Hareketi Lideri Yaşar Aydın, “Mesele kuvvet meselesi, güç meselesi. Kudret ve güç içerdeki huzurla doğru orantılıdır. Bizimle ilgili karar alan uluslararası güçler, Biden ya da diğerleri içeride parça parça olduğumuzu, bir olmadığımızı çok iyi biliyorlar. Böyle bir karar çıktığında açtım baktım ki twitterda bu karara sevinen yüz binlerce insan var. Ama bizi bu hale sistem getirdi. Sistem bizi bir yapmayı hiç başaramadı. Bunu yaparsanız da sonuç bu olur. Uluslararası arenada ve her yerde kaybedersiniz. Ülkenin gücü nükleer silahları değildir, ülkenin gücü içerideki birliktir. Birsen güçlüsün. Bir değilsen zayıfsın. Biz bir miyiz? Mesele bu kadar basit” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login