3 sene önce
3 sene önce

CHP’li Tuncer: “Kafe ve restoranlar iflasın eşiğinde!”

 

CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, restoran ve kafelerde yaşanan iflas oranlarına dikkat çekti.
Bayram sonrasına kadar kapalı kalacak restoran ve kafelerde iflas oranının yüzde 25'e dayanacağı belirtilirken, TURYİD Başkanı Demirer ve TESK Başkanı Palandöken, sektör için acil yeni destekler açıklanması gerektiğinin altını çizdi. TURES Başkanı Ramazan Bingöl ise destek gelmemesi halinde açılma sonrası 300 bin istihdam kaybı yaşanacağını söyledi.
“VERİLEN DESTEKLER ALEVLERE BİR ŞİŞE SU DÖKMEK GİBİ”
CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer de esnafın karşı karşıya kaldığı durumla ilgili açıklama yaparak şunları söyledi:
“Verilere göre Türkiye’de 120 bine yakın restoran ve kafe ile burada istihdam eden 2 milyona yakın çalışan ve bu çalışanların ailelerini de eklersek 2 milyondan çok daha fazla insan kapatmadan etkileniyor. Restoran ve kafelerde yaşanan iflas oranı ise yüzde 25’e dayanacağı öngörülüyor. Bunun sebebi bir miktar pandemi olabilir doğrudur fakat asıl neden beceriksiz, plansız, programsız yönetimdir. Daha doğrusu yönetememedir. AKP iktidarı salgının ilk gününden bu yana maske ile başlayan beceriksizliklerini esnafın batmasına kadar taşımayı başardı. Esnaf kirasını, faturasını, çalışanın maaşını ödeyemez duruma geldi. Verilen destekler alevlere bir şişe su dökmek gibi kaldı.”
“REZİL YÖNETİMİN SONUCU ESNAF İFLAS NOKTASINA DAYANDI”
CHP’li Tuncer açıklamasının devamında, “İşletmeler, görüldüğü üzere hiçbir sorunu gideremeyecek göstermelik desteklerle ayakta kalamıyor. İş yerleri bir bir satılık ilanlarını camlarına asıyor, kimisinin kepenkleri normalleşme süreçlerinde dahi kapalı. Çünkü battılar ve batmaya devam ediyorlar. Tüm bunlar yaşanırken ve esnaf kan ağlarken “128 milyar dolar nerede?” diye sorduğumuzda ise kıyameti koparıyorlar. Cevap verseler soru anlamını yitirecek. Vicdanlar rahatlayacak. Ancak cevap veremiyorlar. Çünkü suçlular! Ve bugün o 128 milyar dolar olsaydı, AKP iktidarı gerçekten vatandaşını ve esnafını düşünseydi hiçbir esnaf bu hale düşmeyecekti. Ne yazık ki gelinen noktada lebalep kongreler olurken kapalı kalan esnaf bu rezil yönetimin sonucu olarak iflas noktasına dayandı.” ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login