3 sene önce
3 sene önce

Türkiye Değişim Partisi kısa çalışma ödeneği için çağrı yaptı

Pandemi döneminde vatandaşa destek olmak için başlatılan Kısa Çalışma Ödeneği’nin sonlanmasıyla ilgili, Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akgün, ödeneğin yıl sonuna kadar uzatılması için çağrı yaptı.

Salgının başlamasıyla beraber Türkiye’de sosyal mekanlar kapatıldı. Bununla beraber farklı esnaf gruplarının da gelir oranları 4’de 3’e varan bir düşüş yaşadı. Vatandaşlara ve iş verenlere destek olmak amacıyla Kısa Çalışma Ödeneği altında nakdi yardım yapılmaya başlandı. Ancak Kısa Çalışma Ödeneği’nin Mart ayında son kez verileceğinin açıklanmasıyla beraber endişeler arttı. Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akgün konuyla ilgili bir açıklama yaparak, Kısa Çalışma Ödeneği’nin en az yıl sonuna kadar verilmesi gerektiğini ifade etti.

“EN AZ YIL SONUNA KADAR UYGULANMALI” 

Birçok ailenin tek geçim kaynağının bu ödenek olduğunu belirten Akgün, “Ramazan ayının başında böyle bir adım atmak, Ramazan ayında birçok ailenin gıda sıkıntısı, geçim sıkıntısı çekmesine sebep olacak. Kısa Çalışma Ödeneği’nin sonlanması ay içerisinde, esnafın kapanması ile birleştikten sonra yüzbinlerce insanın işten çıkarılmasına sebep olacak. Şu an için Kısa Çalışma Ödeneği hem iş veren hem de işçi için tek geçim kaynağı. Bu kaynağı kurutmayın. Türkiye’de sadece bu gelir ile karnını doyuran milyonlarca aile var. O nedenle Kısa Çalışma Ödeneği en az bu yılın sonuna kadar uygulanmalı” dedi.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login