3 hafta önce
3 hafta önce

Mehmet Korkut; “Suyun gelmesini 100 yıldır bekliyorduk”

Proje kapsamında Osmaniye, Turunç ve Bayır Mahallelerine Kurban Bayramı’nda içme suyu verilmesi planlanıyor. Projenin kapsadığı Marmaris Bayır Mahallesinin Muhtarı Halil İbrahim Şengül, “Uzun yıllardır suyumuz yok. Suyumuz aktığı zaman en mutlu günümüz olacak” dedi.

 

Bayır Mahallesi esnaflarından Mehmet Korkut ise “Bugüne kadar tuzlu su içiyorduk. Susuzluk kadar kötü bir şey yok. Suyun köyümüze gelecek olmasından mutluyuz. Suyun gelmesini 100 yıldır bekliyorduk” diye konuştu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Marmaris Bozburun Yarımadasında başlattığı içme suyu projesi devam ediyor. Çalışmalar çerçevesinde Marmaris Atatürk Barajı’ndan Turunç, Bozburun, Selimiye, Söğüt, Bayır, Osmaniye ve Taşlıca Mahallelerine içme suyu sağlanacak. Proje kapsamında yapılacak olan 53 kilometre içme suyu hattının 30 kilometresi tamamlandı. İçme suyu hattı ile birlikte 3 terfi merkezi, 2 içme suyu dağıtım deposu, bir terfi deposu, 8 maslak, elektrik nakil hattı ve mekanik iyileştirmeler yapılacak.

“Artık su sıkıntısı yaşamayacağız”

İçme suyunun olmayışının çok büyük sıkıntı olduğunu belirten Marmaris Hisarönü Mahalle esnaflarından Mustafa Çolakoğlu, “İçme suyu projesi çok yerinde bir karar ve yapılması gereken bir projeydi. Köyümüzde su sıkıntısı var. Bu proje ile sorunumuzun biteceğine inanıyorum. 5 yıldır bu köyde ikamet ediyorum. Bu sorunu 5 yıldır yaşıyorum. Evimiz biraz yamaçta olduğu için ciddi anlamda su sıkıntısı çekiyoruz. Orman yangınlarında çok büyük sıkıntılar yaşadık. Artık bu sıkıntıları yaşamayacağız” dedi

Bayramda 3 Mahalleye İçme Suyu verilecek

Kurban Bayramı öncesi 3 mahalleye içme suyu verilmesini planladıklarını belirten projenin saha sorumlusu Enver Yoğrun; “Projenin başından beri burada görev yapmaktayım. Bozburun- Söğüt hattında çalışmalarımız devam ediyor. 53 km uzunluğundaki hattın 30 km’sini tamamladık. Bayır, Bozburun, Selimiye, Söğüt hattındaki çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Bayram öncesi planladığımız programa göre Osmaniye, Turunç ve Bayır’a su vermeyi planlıyoruz.  17 ekskavatör, 15 kamyon, 70’in üzerinde işçi ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Halkımızı suya kavuşturacağız” dedi.

Muhtar Şengül “ İçme suyu gelince sıkıntılardan kurtulacağız”

Bayır Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Şengül “Uzun yıllardır suyumuz yok. Bayramda suyumuz aktığı zaman en mutlu günümüz olacak. Önceden çeşmelerden akan suyu köylülerimiz tenekelerle taşıyarak evlerine götürüp kullanıyorlardı. Çok zor dönemlerdi. Suyumuz gelince tüm sıkıntılardan kurtulacağız” dedi.

“Suyun gelmesini 100 yıldır bekliyorduk”

Susuzluk kadar kötü bir şeyin olmadığını belirten Bayır Mahallesi esnaflarından Mehmet Korkut “Suyun gelmesini 100 yıldır bekliyorduk. Bu güne kadar tuzlu su içiyorduk. Susuzluk kadar kötü bir şey yok. Suyun köyümüze gelecek olmasından mutluyuz. Tankerlerle su gelecek diye bekliyoruz. Bu projeyle birlikte suya kavuşacağız. Köyümüze gelen misafirler dahi mutlu olacak. Su projesinin tamamlanmasının ardından yollarımızın da asfaltlanmasını bekliyoruz” dedi.   

Çalışmalar devam ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Plan Proje Yatırım ve İnşaat Dairesi’nde görevli Ümit Çakır; “Atatürk Barajı’ndan Bozburun Yarımadasına içme suyu temin projesi 6 Kasım 2023 tarihinde başladı. Bugün Söğüt Mahallesi’ndeki çalışmaları tamamlamak üzereyiz. Şu ana kadar 30 km’lik hattın yapımı tamamlandı. Proje kapsamında 3 terfi merkezi, 3 yeni depo, 6 maslak depomuz bulunmakta. Bölgede çalışmalarımız devam etmekte” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
SON DAKİKA