3 hafta önce
3 hafta önce

HONOR Dört Katmanlı Yapay Zeka Mimarisini Tanıtıyor! VivaTech 2024’te Daha Fazla Yapay Zeka Deneyimi için Google Cloud ile İş Birliği Yaptı

Global teknoloji markası olan HONOR, bugün Avrupa’nın en büyük teknoloji ve inovasyon etkinliklerinden biri olan VivaTech’te tanıtıldı. HONOR, açılış konuşmasında dört katmanlı yapay zekâ stratejisinden ve cihaz içindeki yenilikçi yaklaşımından bahsetti. Ayrıca HONOR, Google Cloud ve jeneratif yapay zekanın telefonların içinde birleşmesiyle oluşacak heyecan verici olanakları duyurdu. 

HONOR Device Co., Ltd CEO’su George Zhao “HONOR cihazlarında, yapay zekanın kişiselleştirme, sezgisellik ve gizlilik korumasının gücünü birleştirerek, herkesin yapay zekanın tüm potansiyelini güvenli ve emniyetli bir şekilde ortaya çıkarabileceğine inanıyoruz. Bu hibrit yaklaşımın potansiyelini ortaya çıkarmak ve kullanıcılarımıza daha da kusursuz AI deneyimleri sunmak için Google Cloud’la ilerlemekten mutluluk duyuyoruz.” sözleriyle bu değerli iş birliği için duydukları heyecanı dile getirdi.  

HONOR’un Dört Katmanlı Yapay Zeka Mimarisiyle Tanışın

Açılış konuşması sırasında HONOR, Dört Katmanlı Yapay Zeka Mimarisini anlattı ve yapay zekayı MagicOS’a entegre etmeye yönelik stratejisini açıkladı. Bu Dört Katmanlı Mimari farklı katmanlardan medyana geliyor. En temel katmanda, ihazlar Arası ve İşletim Sistemleri Arası Yapay Zeka, cihazlar ve işletim sistemleri arasında bilgi işlem gücü ve hizmetlerin paylaşılmasına olanak tanıyan açık bir ekosistemin temelini oluşturuyor. Bu temel üzerine inşa edilen Platform düzeyindeki yapay zeka katmanı, kişiselleştirilmiş bir işletim sistemi sağlayarak amaç tabanlı insan-bilgisayar etkileşimine ve kişiselleştirilmiş kaynak tahsisine olanak tanıyor. Üçüncü katmanda ise, uygulama düzeyindeki yapay zeka, kullanıcı deneyimlerine devrim yaratacak yenilikçi ve üretken bir hizmet sunuyor. Son olarak en üstte yer alan Bulut-Yapay Zeka katmanı, kullanıcılara büyük bulut hizmetlerine kolay erişim sağlarken gizliliklerini koruyarak, bütünsel ve geleceğe dönük bir deneyim yaratıyor. 

MagicOS 8.0’ın bir parçası olan Magic Portal, kullanıcı davranışlarını anlayan ve karmaşık görevleri tek adımlı süreçlere dönüştüren ilk amaca dayalı kullanıcı arayüzü. Şu anda Magic Portal, seyahat, üretkenlik, mesajlaşma, aratma, eğlence, alışveriş ve sosyal medya dahil olmak üzere yedi senaryoda en iyi 100 uygulamayı destekliyor ve gelecekte daha kusursuz yapay zeka deneyimleri sağlamak için kullanım senaryolarını geliştirmeyi planlıyor. 

HONOR, Dört Katmanlı Mimarisinin parçası olarak HONOR’un Dört Katmanlı Mimarisiyle beraber Google Cloud tarafından desteklenen son teknoloji Gen-AI deneyimlerini yakında çıkacak akıllı telefonlarına entegre ederek, gelişmiş gizlilik koruması ile kullanıcılara yeni bir zeka ve yenilik düzeyi sunmayı vadediyor.

HONOR 200 Serisi ile Portre Deneyiminde Devrim

Hızlı hareket eden eylemleri otomatik olarak yakalayan, yapay zeka teknolojisi; AI Motion Sensing Capture’ın başaralı lansmanının ardından HONOR, yakında çıkacak olan HONOR 200 Serisinin yepyeni bir zekayla geliştirilmiş Portre özelliği ile mobil fotoğrafçılığı yeni zirvelere taşıyacağını da duyurdu.

HONOR 200 Serisi, ikonik figürlerle klasik portre çekimleri yapma konusundaki uzmanlığıyla bilinen efsanevi Fransız fotoğraf stüdyosu Studio Harcourt’un ustalığını sürecin her adımına taşıyor ve efsanevi ışık ve gölge efektlerini yeniden yaratmak için yapay zeka teknolojisinden yararlanan portre fotoğrafçılığında devrim yaratmaya hazırlanıyor.

Studio Harcourt portrelerinden oluşan geniş bir veri setini kullanan yapay zeka, HONOR 200 Serisi, tüm portre fotoğrafçılığı sürecini başarılı bir şekilde dokuz farklı adıma ayırıyor ve Studio Harcourt yönteminin tamamını mükemmel bir şekilde kopyalayarak her çekimde kusursuz ve stüdyo kalitesinde portreler elde edilmesini sağlıyor. 

HONOR 200 Serisi, MagicOS 8.0 ile desteğiyle 12 Haziran’da tüketicilerle buluşuyor ve HONOR’un yapay zeka teknolojisini yaygınlaştırma taahhüdünü daha da sağlamlaştırıyor. Ayrıca yapay zekayı daha geniş bir kitle için daha erişilebilir hale getirmek amacıyla HONOR, MagicOS 8.0’ı HONOR Magic V2 ve HONOR 90 cihazlarına da sunarak daha fazla kullanıcının yapay zekanın dönüştürücü gücünü deneyimlemesini sağlamayı planlıyor. 

İnsan-Yapay Zeka Birleşimi: Daha İyi Bir Gelecek için Akıllı Cihazlar

Etkinlikte HONOR ayrıca sektörün saygın uzmanlarından Dr. Justine Cassell’in de katıldığı kapsamlı bir panele ev sahipliği yaptı. Panelde çok modlu iletişimin geleceği tartışıldı ve bu entegrasyonun akıllı cihaz kullanıcıları için kolaylık ve gizlilik korumasını nasıl geliştirdiği vurgulandı.

HONOR Device Co., Ltd CEO’su George Zhao, panelde “Mobil cihazlar üzerindeki yapay zekalar bireyleri her zaman daha iyi destekliyor. Yapay zeka kişiselleştirilmiş öneriler sunarken, verileri cihazda tutarak kullanıcı gizliliğini de koruyor. Örneğin, HONOR’un Magic Portal tasarımı, kullanıcıların hizmet seçimi ve karar verme üzerinde kontrol sahibi olmalarını sağlıyor ve her zaman insanı merkezine alıyor.” sözleriyle HONOR için yapay zekanın önemini ve gelişimini vurguladı.  

Dr. Justine Cassell çok modlu etkileşim konusunda şunları söyledi; “İnsanlar çok modlu yaşıyor. Güçlü akıllı telefonların yanı sıra yüzükler ve pimler gibi vücut üstü cihazların yükselişi, sözlü dili, jestler ve yüz ifadeleri gibi sözsüz mesajları ve konuşma tonlaması gibi paraverbal unsurları entegre eden yapay zeka konusunda artan bir konforu gösteriyor. Bu durum, telefonlarda çok modlu-duyarlı yapay zekanın benimseneceğini öngörüyor. Bir yapay zeka sistemine ne kadar çok modaliteyi dahil edebilirsek, o yapay zeka sistemiyle o kadar farklı türde insana yardımcı olabiliriz.”

George sözlerine; “HONOR’un tasarım felsefesi insan odaklıdır ve insan tüm cihazların merkezinde yer alır. Yapay zeka ile güçlendirilen cihazlar arası entegrasyon, gelecekte farklı cihazların benzersiz avantajlarını bir araya getirebilir. Bu yaklaşım, kullanıcı davranışlarını her bir cihazda ayrı ayrı öğrenmek yerine, makro düzeyde, birleşik bir şekilde kullanıcı amacının tanınmasına olanak tanıyarak özel öneriler ve tavsiyeler sunar.” devam etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
SON DAKİKA