3 sene önce
3 sene önce

TRT sanatçısı MESAM yönetimine aday oldu!

MESAM yönetimine aday olan usta TRT sanatçı Cengizhan Sönmez, “30 Haziran’da MESAM’a saygı, sevgi ve nezaket dilini yeniden getireceğiz.” dedi.

Türkiye'nin en büyük sanatçı örgütlerinden biri olan MESAM'da (Musiki Eserleri Meslek Birliği) seçim var. 30 Haziran'da Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak genel kurulda Sümer Ezgü, Recep Ergül ve Cahit Berkay grupları yarışacak. 30 Haziran’da gerçekleşecek MESAM yönetimine aday olan Sümer Ezgü’nün grubu “MESAM Birlik ve Yenilik Grubu” adına aday olan usta TRT sanatçı Cengizhan Sönmez, “Birçok önemli projemizin yanı sıra en önemlisi “Birlik ve Yenilik Grubu” olarak biz, 30 Haziran’da MESAM’a saygı, sevgi ve nezaket dilini yeniden getireceğiz. Ülkemizin kültür ve sanat emekçileri olarak bunu hak ediyoruz.” ifadelerini kullandı. Sönmez, “Bir kaç kişiye değil, bütün adaylara dikkatle bakmalarını, tevatürlere değil projelere kulak vermelerini rica ediyorum.” dedi.

“GERÇEK SANATÇININ GAYRETİNDEN, İLHAMINDAN HABERDAR MIYIZ?”

Cengizhan Sönmez açıklamalarına şöyle devam etti:

“Yüce yaradanın özel yeteneklerle donattığı, nüfusumuza oranla bir avuç denebilecek gerçek sanatçının gayretinden, ilhamından haberdar mıyız? Toplumda herkesin bir işi, mesleği, mesaisi, evine ekmek götürmek için çalıştığı iş yerleri var. Hiç düşünüyor muyuz bu müzik eserlerini üreten bestecilerin, söz yazarlarının geçimini nasıl sağladıklarını? İşte MESAM bunun için var. 30 Haziran’da MESAM Genel Kurulu var. İki yıllığına yeni bir yönetim ve üst kurullar seçeceğiz. Müziğin dilini, notayı bilen, hem akademik, hem sahne çalışmalarıyla, hem de eserleriyle tanınan sanatçılarımızın bu görevlerde bulunması, temsil açısından MESAM’ı daha güçlü kılmıştır. MESAM Birlik ve Yenilik grubu olarak bizim de en çok odaklandığımız, eser sahiplerinin telif gelirlerini arttırmaya yönelik çalıştığımız konu dijital alan. Bilinmelidir ki, ‘dijital alanda telif geliri’ konusu bu dönemin ve geleceğin en önemli konusudur. Birçok önemli projemizin yanı sıra en önemlisi Birlik ve Yenilik Grubu olarak biz, 30 Haziran’da MESAM’a saygı, sevgi ve nezaket dilini yeniden getireceğiz. Ülkemizin kültür ve sanat emekçileri olarak bunu hak ediyoruz. Tüm üyelerimizin sosyal medyadan grubumuzu takip etmelerini, bir kaç kişiye değil, bütün adaylara dikkatle bakmalarını, tevatürlere değil projelere kulak vermelerini rica ediyorum. Çıkacak sonuçlar hepimizin, çocuklarımızın, hatta torunlarımızın geleceğidir.”

Sümer Ezgü ise grubunun projelerinden bazılarını şu şekilde açıkladı:

“MESAM ve MSG birleşmesi, MESAM Dijital Platformu, emeklilik, şeffaflık, saygın bir MESAM, 400 milyon özel kopyalama harcı, avans, yaygın lisanslama ağı, hukuksal destek, bilim ve teknoloji odaklı profesyonel çalışma, dağıtım sayısının artması”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login