3 sene önce
3 sene önce

Kaleseramik’ten dünyaya iyi bakan üretim süreçleri, inovatif ve yenilikçi tasarımlar

Uzun yıllardır tasarım dünyasını etkisi altına alan sürdürülebilirlik ve doğaya saygı anlayışı, yaşanan son gelişmelerle birlikte, sürdürülebilirliği en önemli trend haline getirdi. ‘Evin senin Dünyan, Dünyan senin Evin’ mottosundan hareketle #İyiBakDünyana diyen Kale ise uzun yıllardır geçmişe uzanan başarılı öyküsünü, geleceği takip eden başarılı markaları ile sürdürmeye devam ediyor.

Kaleseramik Pazarlama Direktörü Zeliha Özay Yurdatap, “Pandemi ile birlikte bu yıl hayatımıza çok farklı tasarım öğeleri girdi. Bir tarafta çevre dostu tasarımlar, tasarruf anlayışı, bir yanda ise hijyen konusundaki hassasiyetler tasarıma yön veren en önemli eğilimler arasında yer aldı. Biz de yaşam alanlarımıza yeni anlamlar katmak vizyonumuz doğrultusunda; tasarımı odağa alan dayanıklı ürünlerimiz, ilham verici olduğu kadar sürdürülebilir ve tasarruflu çözümlerimiz, fonksiyonellik ve estetik arasında kurduğumuz eşsiz denge ile hayallerinizi ve tarzınızı yuvanızın her köşesine yansıtabilmek, evinize, dünyanıza ve size iyi bakmak için çalışıyoruz” dedi.

Mimaride önemli bir konuma sahip olan, seçkin imzaların sahibi Kaleseramik, prestijli markaları; Kale Banyo, Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kalesinterflex, T-ONE by Kale, Edilcuoghi Edilgres ve yaşam alanlarında bütünsel çözümler üretme hedefi doğrultusunda yaptığı farklı marka iş birlikleri ile ev içi alanlardan ev dışına, ticari çözümlerden toplu yaşam alanlarındaki etkili uygulamalara kadar birçok mekanda farkını ortaya koyuyor.

“Üretim ve tasarım süreçlerimizde sürdürülebilirlik odaklı hareket ediyoruz”

Tüm üretim süreçlerinde daha iyi bir dünya için çalışmayı temel odak olarak gördüklerini belirten Zeliha Özay Yurdatap, “İklim krizi çağımızın en önemli sorunlarından biri olmaya devam ediyor. Pandemi süreci ‘İnsan ve Doğa’ ilişkisinde, insandan kaynaklı olumsuzlukların somut olarak görülmesini sağlarken, yalnızca küresel ısınmanın değil, aynı zamanda bilinçsiz tüketimin de etkisiyle hızla azalan su kaynakları, su tüketim konusunu çok daha önemli hale getirdi. Dünya Ekonomi Forumu’nun (WEF) 2020 yılında yayımlanan Küresel Risk Raporu’na göre gerçekleşme olasılığı ve etkisi açısından değerlendirildiğinde ilk 10 riskin sekizinin çevre ve iklim kriziyle ilişkili olduğu görülüyor. Kaleseramik olarak durumun ciddiyeti karşısında sürdürülebilir bir geleceğin inşası için tasarım sürecinden başlayarak, tüm üretim süreçlerimizde sürdürülebilirlik odaklı hareket ediyor ve belirlediğimiz hedefler doğrultusunda performansımızı takip ediyoruz. Bu misyonla çevre yönetiminde uluslararası standartları rehber olarak alıyoruz. İklim değişikliğinden kuraklığa, günümüzde dünyayı etkileyen tüm sorunlara karşı, maksimum verimliliğe erişmeye gayret ederek küresel dönüşümün bir parçası olmayı hedefliyoruz.

Dünyanın en değerli kaynağı olan suyun bir hazine gibi korunması bilinci ile tasarrufu konusunda iddialı ürünler tasarlıyor, üretiyor ve kullanımını özendiriyoruz. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları özelinde süreç, ürün ve hizmetlerimizi geliştiriyoruz. Yapılara yeni çözümler oluşturmak üzerine kurulu bir yolda yürüyoruz. Kale Banyo markamız altında ‘Smart’ (akıllı) felsefesi ile tasarladığımız, tasarrufa yönelik, çevreci ürünlerimizle tüketicilere ve iş ortaklarımıza dost çözümler sunuyoruz” diye konuştu.

“Kullanıcı eğilimleri ve trendlerde öncelik sağlıklı yaşam alanları oldu”

Pandeminin de etkisiyle yaşam alanlarının insanlar için çok daha önemli hale geldiğinin altını çizen Zeliha Özay Yurdatap, sözlerini şöyle sürdürdü; “Biz mekana yaşam katma fikrini sahipleniyoruz. Mekanla doğayı yakınlaştırarak, herkesin evine, yaşadığı mekana, şehre, yaşam katmak üzere ilham, destek ve liderliğe ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. Müşterilerimize siz evinize yeni döndünüz ancak biz, sizlerin hayatlarını güzelleştirmek için, size daha iyi bir yaşam sunmak için hep oradaydık ve neye ihtiyacınız olduğunu çok iyi biliyoruz diyoruz.

Kale Banyo olarak sektörde bir ilke imza atarak hayata geçirdiğimiz SmartHijyen teknolojisi sayesinde, uzun yıllardır tüketiciler için sağlıklı ve hijyenik mekanlar yaratıyoruz. Tüm seramik sağlık gereçlerimiz; klozet, lavabo, pisuvar, klozet kapağı gibi ürünlerimizi kullanım süresince hijyen sağlama garantisiyle sunuyoruz. SmartHijyen teknolojisi içeriğinde bulunan nano boyuttaki gümüş iyonlar ile mikropların hücre duvarlarına zarar vererek, DNA ve RNA yapılarını bozuyor; ürünlerin üzerinden bulunan mikropların çoğalmasına engel olurken, mevcut bakterileri de yok ediyor. Bu aynı zamanda daha az temizlik malzemesi ve su ile daha kolay temizlik imkanı da sağlıyor. 

Yüzey kaplama teknolojilerinde ise üstün kalitesiyle yıllardır sağlıklı ve hijyenik yaşam alanlar için en ideal çözümleri geliştiren Kalebodur markamız, bakteriler ve özellikle de Covid-19 gibi zararlı virüsler üzerindeki etkinliği klinik testlerle onaylanmış yeni bir yüzey koruma teknolojisi Kaleguard Defence’ı geliştirdi. Kalebodur’un ileri teknolojideki uzmanlığı ile yaşam alanlarına kazandırdığımız Kaleguard Defence, bakteri ve virüslerin hücre zarına zarar vererek, yapısal olarak bozunuma uğratmasının yanında, mikropların yapısında bulunan protein zincirlerini de bozarak enerji üretimlerini durduruyor.

Küresel salgında, dijital ürün ve hizmetlerin geniş kitlelere hızlı biçimde fayda sağlama potansiyeli net bir şekilde görüldü. Önümüzdeki 10 yılda tüketicilerin deneyimlerinde dijitalleşmenin hız kazanacağını gösteriyor. Bunu biz de bir fırsat olarak görüyor ve temelleri sağlam bir yapı ile ilerleyecek şekilde planlamamızı yapıyoruz. Dijital dönüşüm için bilgi sistemleri altyapıları, proses veri toplama otomasyonlarına yatırım yapıyoruz.

Öte yandan dijital dönüşüm yolculuğunu sadece süreçleri dijitalleştirme ile sınırlı görmüyoruz. Müşteri deneyimini kusursuz hale getirecek dijital çözümler, yeni dijital ürün ve hizmetler, ekosistemimizde yer alan tüm paydaşlarımızı da içine alan bütünsel çözümler sunmak gibi geniş bir kapsamda ele alıyoruz. Özellikle de banyo sektöründe dijitalleşen dünyayı destekleyen yenilikçi ürün ve çözümlerimizle bu alanda öncü olmayı hedefliyoruz.”

Banyolar akıllı ve yaşayan mekanlar haline geldi

“Banyolar artık sadece sistemsel bir arınma alanı olarak kullanılmıyor. Bu mekanlar artık hazırlanma, dinlenme ve bakım ihtiyaçlarını giderirken, sürdürülebilirlik, estetik ve akıllı teknolojiler açısından da hızla evrilen bir yaşam alanı haline geldi. Ve gün geçtikçe daha yaşanılabilir hale gelecek. Daha fazla yeşillik, dekorasyonu tamamlayıcı aksesuarlar, özel mobilyalar, dekoratif kaplamalar göreceğiz.

Değişen alışkanlıklarımızın başında ise hiç kuşkusuz ellerimizi daha sık yıkamak geliyor. Fotoselli armatürlerimizin sağladığı sıfır temas ile hijyen, ergonomi, düşük su tüketimi, dayanıklılık gibi özellikleri tüketicilerimiz ile buluşturuyoruz.  Bu alandaki yeni nesil fotoselli armatürümüz Tetra, temassız hijyen deneyimi için su ve sıvı sabunu tek bataryada buluşturduğumuz en yenilikçi ve inovatif ürünümüz. Tetra Fotoselli Sıvı Sabunluk ve Batarya ile temassız temizlik deneyimini en sağlıklı şekilde sunarken; suyu verimli kullanan çevreci çözümlerle dünyamıza iyi bakıyoruz.

Koleksiyonlarda ise kullanıcıların daha özgür ve esnek olacağı modeller öne çıkıyor. Fonksiyonları arttırılmış ve bütünsel tasarım diline sahip anlayışla geliştirilen banyo dolapları, mobilyalar ile uyumlu seramikler, armatürler ve kullanılan daha birçok malzemede renk, tasarım, uyum ve fonksiyonellik önem kazanmaya başladı. Geniş olmayan banyolar için banyo köşesindeki bir dolap ; havlular, çamaşırlar ve kişisel bakım ürünleriniz için gerekli alanı sunabilir. İhtiyacınız olan her şeyin banyonuzda olması evin diğer alanlarında da düzeni sağlamanız için kolaylık sağlayabilir. Her dönemde önemli olan depolama çözümleri mekana ve alanın hacmine bağlı olarak bu yıl da önemini koruyacak. Bu noktada yine taşınabilir evler, karavanlar gibi pandemi ile hayatımıza giren yeni yaşam alışkanlıklarını desteklemek için küçük banyolar da önem kazanmış durumda. Bizde bu eğilimi küçük banyolar için tasarladığımız yeni Milena, Minimalist gibi mobilya serileriyle destekliyor ve tüketicilerin beklentilerine uygun çözümler sunuyoruz. 

Banyolardaki yüzey kaplamalarında ise ahşap görünümlü seramikler, ahşaptan çok daha dayanıklı ve kolay temizlenir olduğundan, mekana verdiği sıcak görüntü sayesinde tercihlerimizde yerini alacak. Banyolar, ahşabın sıcak etkisiyle karşılaşınca dengeli bir görünüm kazanırken, ahşap kullanımı ile mekanlar daha sportif ve çağdaş bir çizgiye ulaşacak.

2021'in yükselen eğilimlerinden biri de tıpkı mutfakta olduğu gibi banyoda da siyah renkli ürünlerin kullanımı. Vitrifiye ile başlayan derinlikli siyah hakimiyeti armatür, banyo dolabı ve seramik ile zamansız ve gösterişli atmosferlere imza atıyor. Beyaz üzerine siyah detayları ölçüsünde kullandığınız banyolar bu yıl da oldukça trend. Siyah mat armatürler ve vitrifiye ile beyaz banyo dolaplarınızın kapak ve kulplarını birbirine kombinleyerek banyonuzda sade bir bütünlük sağlayabilirsiniz.”

Uzun ömürlü, kolay ve hijyenik kullanımı ile seramik tüm yaşam alanlarında

“Yaşam değişiyor, alışkanlıklar değişiyor, tasarımlar değişiyor ama insanoğlunun yeniyi arama merakı hiçbir zaman değişmiyor. Artık kullanıcılar kendi stilini yansıttığı, zevklerine göre seçtiği ve her detayına dokunabildiği ürünleri tercih ediyor. Modern hayatta alışılagelmiş malzemeler yeni anlamlar kazanırken, farklı özellikleri tek yerde sunan malzemelerle daha fonksiyonel ve konforlu yaşam alanları tasarlanıyor.

Yüzey kaplama malzemelerinde bundan sonra malzeme seçimlerinin çok daha spesifik olacağını söyleyebiliriz. Bir diğer trend olan doğaya dönüş akımı ile de malzeme , doku ve renklerde doğadan ilham alan ürünler göze çarpmaktadır. Önümüzdeki dönemde büyük ebatlı, mümkünse parçalardan oluşmayan/az parçalı, derz aralıkları olmayan, antibakteriyel ve doğal malzemeler tercih edilecektir. Bununla birlikte mekanlarda kesintisiz ve bütünsel görünüm trendinin de gün geçtikçe yükseldiğini görüyoruz. Yer ve duvar bütünlüğünü sağlamak için büyük ebatlı ürünlerin beraber kullanımı ve bu ürünler ile farklı döşeme biçimlerinin hayata geçirildiği mekan tasarımları öne çıkıyor. 

Seramik de artık sadece banyo ve mutfaklarda değil, tüm yaşam alanlarında tercih edilebilir bir malzeme durumunda. Uzun ömürlü, kolay ve hijyenik kullanımı da seramik kullanımının seçilmesinde önemli rol oynuyor. Dolayısıyla seramik artık iç mekan tasarımlarında kilit bir noktada duruyor.  Biz de özgün mimarinin vazgeçilmez malzemelerinden biri olan seramiğe, Kalesinterflex ile yepyeni bir bakış kazandırdık. Türkiye’nin en ince, en büyük boyutlu ve esneyebilen karosu Kalesinterflex’in üstün özelliklerini kullandığımız yeni ürün grubu T-ONE by Kale’de, iç mekanda kilit bir noktada bulunan seramiği konvansiyonel kullanım alanının dışına çıkardık.  

T-One by Kale’de, Kalesinterflex’in mutfaktan, banyoya ve farklı yaşam alanlarına uzanan öyküsünde seçkin dokunuşlarının izini görebilirsiniz. Masalara, banyo ve mutfak tezgahlarına entegre olarak fonksiyonel ve minimalist bir kullanım sunan Kalesinterflex; tüm profesyonellerin ve dekorasyon tutkunlarının hayallerine göre şekilleniyor. Diğer kaplama malzemelerine göre çok daha kullanışlı, estetik ve dayanıklı bir yapıya sahip olan bu yenilikçi ürün, üstün özellikleri sayesinde uzun ömürlü dayanım ve hijyen sağlıyor.

Bununla beraber T-ONE by Kale ürünlerinde, teknoloji ve inovasyonu tasarımla bir araya getirerek, farklı ürün çözümleri ile yaşam alanlarındaki tüm yüzeylerde bütünsel bir görünüm yaratıyoruz. Çizilme, kırılma, lekelenme, sıcağa – soğuğa dayanıklılık ve aşınma direnci ile de fark yaratan ürün, mutfaklarda uzun ömürlü bir kullanım sağlıyor.

“Altın Çekül Uluslararası Yapı Kataloğu Ödülleri”nde “Yapıda İnovatif Ürün” ödülünün sahibi olan T-ONE By Kale UNIQ banyo mobilyası ise su geçirmeyen, leke tutmayan ve çizilmeyen yapısı ile hijyeni, dayanıklılığı, fonksiyonelliği ve şıklığı bir arada sunuyor.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login