3 sene önce
3 sene önce

FilmBox Arthouse Haziran Ekranlarında Roberto Rossellini ile İtalyan Rüzgarı

İtalyan sinemasının altın çağı olarak da bilinen, 2. Dünya Savaşı sonrası toplumsal dinamiklerden beslenen neo-realizmin (yeni gerçekçilik / neorealismo) akımının yaratıcısı Roberto Rossellini'nin 3 muhteşem filmi, 10, 11 ve 13 Haziran’da FilmBox Arthouse ekranlarında olacak.
 

Uluslararası medya kuruluşu SPI International bünyesinde yayın yapan FilmBox Arthouse, 7. Sanat sinemanın unutulmaz eserlerini, efsane isimleri ve kült yapımları ekranlarımıza getirmeye devam ediyor.

İtalyan sinemasının altın çağı olarak da bilinen, 2. Dünya Savaşı sonrası toplumsal dinamiklerden beslenen neo-realizmin (yeni gerçekçilik / neorealismo) akımının yaratıcısı Roberto Rossellini'nin 3 muhteşem filmi, 10, 11 ve 13 Haziran’da   FilmBox Arthouse ekranlarında olacak.

Almanya, Sıfır Yılı (Germany, Year Zero) – 10 Haziran Perşembe – Saat 15:35

Rossellini’nin, neo-realizm akımının karakteristik bir özelliği olarak, adı duyulmamış yerel aktörlerle çalıştığı filmin öyküsü, İkinci Dünya Savaşı sonrası harabeye dönüşen ve istila altında olan Almanya'da geçiyor. Genç Edmund, ailesine yemek götürüp onları hayatta tutmak için her türlü işi yapar. Bir gün okuldaki öğretmenlerinden biriyle karşılaşır ve ondan destek almayı umar ama adamın verdiği akıllar onu ne daha iyi ne de daha güvenli bir hayata yönlendirir.

Roma, Açık Şehir (Rome, Open City) – 11 Haziran Cuma – Saat 12:55

Roberto Rosselli’nin Haziran ayında Arthouse ekranlarında izleme şansı elde edeceğimiz ikinci filmi Roma, Açık Şehir, sadece neo-realizm akımının değil, İtalyan sinemasının da başyapıtlarından biri olarak kabul ediliyor. Senaryosunda, İtalyan sinemasının bir diğer devi Federico Fellini’nin de katkısı bulunan filmin öyküsü, savaşın devam ettiği 1944 yılında, Roma’da geçiyor. Direnişin liderlerinden biri olan ve Naziler tarafından aranan Giorgio Manfredi, arkadaşı Franscesco'nun yanına gider ve arkadaşının nişanlısı olan Pina'dan yardım ister. Bu filmin bir diğer özelliği Rossellini’nin, daha sonradan eşi olacak, efsanevi aktris Ingrid Bergman’la tanışmasına da vesile olması. Filmden çok etkilenen Bergman, Rosselini’ye kısa bir mektup yazarak kendini tanıtmış ve birlikte çalışmak istediğini söylemiş.

Aşkın Yolları (Ways of Love) – 13 Haziran Pazar – Saat 23:00

Pazar gecesinde ise, Roberto Rossellini'nin en çok bilinen filmlerinden birisi, Aşkın Yolları ekranlara gelecek. Kurgusu iki bölümden oluşan filmin ilk bölümünde, eski sevgilisini arayan ve ona yalan söyleyerek, özürler dileyerek, kendini suçlayarak, ağlayarak, yalvararak, iyilik dilenerek kendisine geri döndürmeye çalışan çaresiz bir kadını izleyeceğiz. İkinci bölümde Aziz Yusuf'la tanıştığını zanneden ve sonrasında hamile olduğunu fark edince, bunun bir mucize olduğuna inanan evsiz bir kadının öyküsü anlatılıyor.

Filmbox Arthouse yayınlarına, seçkin TV platformları KabloTV Kanal 344 ve Vodafone TV Kanal 56 üzerinden ulaşılabiliyor. Filmbox Arthouse içeriklerine ayrıca, FilmBox websitesi ve FilmBox+ uygulaması kullanılarak bilgisayar, tablet ve mobil telefon ekranlarından da ulaşılabiliyor.

SPI International, FilmBox ArtHouse’un yanı sıra Türkiye’de yayın yapan diğer kanallarıyla da kaliteli yapımlar sunuyor. SPI International bünyesinde, ülkemizin yanı sıra 25 ülkede 30 milyon kişiden oluşan geniş bir abone kitlesine ulaşan keyifli filmlerin adresi FilmBox, popüler TV dizileri, gişe rekorları kıran Hollywood filmleri, yılların eskitemediği klasikler ve gibi farklı türlerde içerik sunuyor. FilmBox Extra, ağırlıklı olarak aksiyon ve gerilim türü filmleri ekranlara getiriyor. SPI International kanalları arasında, canlı karşılaşma heyecanı da sunan dövüş sporu kanalı FightBox, ödüllü belgeseller sunan DocuBox, dünyanın ilk HD moda kanalı olan FashionBox yer alıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login