3 sene önce
3 sene önce

Nilipek ; “Böyle olması gerekiyormuş diye düşünüyorum, yoksa delirir insan.”

Büyük Ev Ablukada’nın sevilen solisti Gülinler’in sunduğu Zorlu PSM’nin yepyeni dijital serisi “Bir Masada Oturduk”,  üçüncü solo albümü “Mektuplar”ı geçtiğimiz sene dinleyicilerle buluşturan Nilipek’i ağırladı. Son albümünü pandemi sürecinde dinleyicilerle buluşturmasından müziğin kendi hayatındaki yerine kadar pek çok konunun konuşulduğu keyifli sohbet şimdi Zorlu PSM YouTube kanalında yayında.

 

Çekimleri sevilen caz kulübü touché’de fiziki mesafe önlemleri ile gerçekleştirilen, Bant Mag.’ın da editöryel ve kreatif olarak dâhil olduğu Zorlu PSM Youtube kanalının en yeni dijital serisi “Bir Masada Oturduk” yeni bölümünde Barış Demirel’i ağırladı.

 

“Biraz telkin gibi, her şey yoluna girecek bir şekilde demek benim için müzik.”

 

Yeni bölümünde Gülinler’in konuğu olan Nilipek, hem pandemi sürecinde albüm çıkartmanın nasıl bir deneyim olduğunu hem de kendi hayatında müziğin ne ifade ettiğine yönelik detayları izleyicilerle paylaştı.

 

Son albümü “Mektuplar”ı pandemi sürecinde dinleyicilerle buluşturan Nilipek, “Pandemi Mart 2020 ayında hayatımıza girdi bir ay sonrasında biz de albümü yayınladık. Elbette tuhaf bir süreç oldu. Albüm aşamasında lansman konserinde yapacaklarımızı düşünürken birden evlere kapandık. Çeşitli sosyal medya mecraları üzerinden canlı yayınlarla dinleyicilere ulaştık elbette ama orada da eski parçaları çalıyorduk. Sanki albümü yaptık ve uzay boşluğuna attık gibi bir süreçti. Ama şimdi bakınca bunun da böyle yaşanması gerekiyormuş diye düşünüyorum. Yoksa insan delirebilir gerçekten.” ifadelerini kullandı.

 

Müziğinin yarattığı hissiyata yönelik ve müziğinin kendisi için ne anlam ifade ettiğini de anlatan sanatçı; “Müziğimin ‘her şey yolunda’ gibi bir hissiyat yarattığı söyleniyor. Aslında daha ziyade bir telkin gibi, her şey yolunda demekten ziyade her şey yoluna girecek demeye çalışıyorum. Hayat akıyor, duraklama yapma, burada durmak sana daha çok zarar verecek gibi bir işlevi var benim için müziğin.” dedi. İleriye yönelik şarkı yapmanın ötesinde daha uzun vadeli planları olduğunu da belirten Nilipek, bu projesini ise; “Normal üretim şeklimin dışına çıkma fırsatları yaratmaya çalışıyorum kendimde. Resimde ve müzikte kendimi güvende hissettiğim bir yer var ve orada kalabilirim sonsuza kadar. Bir şeylerin dışına çıkmak yeni bir şeyler yapmak gerekiyor. Biraz oyun oynamak istiyorum aslında ve o oyunda biraz da kaybetmek istiyorum galiba. Kazandığım oyunu defalarca oynamaktansa biraz kavga edeyim istiyorum.” sözleriyle anlattı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login