3 sene önce
3 sene önce

Sanatın, insanın, hammaddenin derinliklerinde RW [post-] : PLUGIN ISTANBUL

15. Contemporary Istanbul 1-6 Haziran tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre Kongre Merkezi Rumeli Salonları’nda kapılarını sanatseverlere açıyor. Contemporary Istanbul bünyesinde bu yıl 8. yaşını kutlayan PLUGIN dijital sanatlar ve yeni medya alanında sanatsal üretimlerini “Post” teması üzerinden izleyiciler ile buluşturuyor.

 

 

Siemens Ev Aletleri sponsorluğunda yeni medya alanında bilimle sanatı buluşturan PLUGIN’in bu seneki konseptinde RW [post-] ile hammaddenin nasıl işlendiğini göstererek, ilk yıldan aldığı verileri dijital sanatlar üretimi ile harmanlıyor. 

 

 

Esra Özkan küratörlüğünde 8. Plugin Istanbul, sanatçılar tarafından üretilen, maddenin işlenmiş halini izleyiciyle RW. [post-] teması ile buluşturarak; insan-makine iletişimindeki akışa, yapay reprodüksiyonlara, yapay zekaya, birbiri içine geçen ve ayrılan yeni medyanın estetik dili ile sınırlı kalmayan bir yapıya odaklanıyor. 

 

Plugin Istanbul, biyo sanat gibi alanlara ve gelecek üzerine çokça düşündüğümüz bu günlerde yeniden üretmek üzerine çaba sarf ettiğimiz inşayı merkeze alıyor. Tüm bu yapı içerisinde «post-» bugünün insanını, sanatçısını, araştırmacısının derinine inen bir kurgu içerisinde sanatseverleri keşfe davet ediyor.

 

Akıllı teknolojiler artık hayatın bir parçası 

 

Siemens Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Ekin Sarfati, “Evin içinde veya dışında, yaşamın tüm alanlarında ev aletleri ile rahatça bağlantı kurulmasını sağlayan, yaşamın dinamizmine kolayca ayak uydurabilen akıllı teknolojiler artık hayatlarımızın bir parçası. Özellikle her zamankinden daha fazla evde bulunduğumuz pandemi günlerinde, ihtiyacı tahmin eden, tüketiciye değer ve verimlilik sunan iSensoric ve bağlanabilirlik özelliklerine sahip, teknolojik anlamda önce çıkan ev aletlerimizin hayatımızı evde kesintisiz sürdürebilmek için birer temel yapı taşı olduğunu deneyimledik. Bu süreçte Siemens Ev Aletleri olarak ankastre ürünlerimizin heyecan veren yenilikçi teknolojilerine ve ev aletlerine uzaktan erişim sağlayan Home Connect uygulamasıyla her şeyin “kontrol” altında olduğuna dikkat çektik. Teknolojinin her zaman insan dokunuşu ile yeni olasılıklar yarattığını gösteriyor ve ürünlerimiz ile insanların teknolojiden çekinmeden günlük hayatlarında etkileşim içerisinde olmasına fırsat sağlıyoruz. İnsan faktörü “yapay zekâ”nın olmazsa olmaz faktörü. Yapay zekâ, insan hareketlerinin ve ev aletlerinin çalışma şekillerinin dijital iz düşümleri ve bu izdüşümlerinden elde edilen tüm malzemelerin ve uzmanlık bilgilerinin harmanlanması amacı ile kullanılıyor. Yapay zekânın algoritma kullanımı, veriyi değerlendirme yeteneğiyle; düşüncelerimizin ötesinde yeni ve özgün kombinasyonlarla geliştirilmiş yeni bir bakış açısı sunuyor” açıklamasını yaptı. 

 

Plug-in’de yer alacak sanatçılar:

Aypera, Ahmet Rüstem, Can Büyükberber, Ece Gözen, Enes Özenbaş & Ethem Cem, Güvenç Özel, Hakan Sorar, Sofia Crespo H.o, Mert Kızılay& Hakan Gündüz, Maxim Zhestkov, Mario Klingemann, Murat Yıldırım, Onur Sönmez, Void ve Yonca Karakaş

 

Küratör Esra Özkan

 

“Post-dijital ve Post-human kavramlarının bu dönemin dijital membranı olarak kurguladığımız tema çerçevesinde “post-“  üzerinden varoluşumuzu tanımlayan insan modelini ve bu dönem içerisinde teknoloji, bilim, ekonomi, beden, bilinç ve çevre gibi konuları yer veriyoruz. Her sene olduğu gibi bu yıl da 17 sanatçımız ile sanatseverler ile buluşmanın heyecanını yaşıyoruz.”

 

Siemens Ev Aletleri Hakkında

Ernst Werner von Siemens tarafından 1847’de kurulan Siemens, 1906’da ilk elektrik süpürgesini piyasaya sürdüğünden beri ev aletleri sektörünün en önemli şirketlerinden biri olarak kabul ediliyor. Başarılarla dolu 174 yılın ardından, bugün de Siemens, ilham veren tasarımları ve yenilikçi teknolojik ürünlerle hayatı kolaylaştırıyor. 

 

Plugin Istanbul Hakkında

Plugin Istanbul bölümü yeni medya ve dijital sanata odaklanıyor ve çağdaş sanatın mevcut durumunu yaratıcı müdahalelerle güncellemek ve dönüştürmek için uluslararası sanat fuarının geleneksel formatına eklenerek birbiriyle etkileşimi teşvik eden bir platform yaratıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login