3 sene önce
3 sene önce

Mucize besin mantarın uluslararası diplomalı uzmanı ÖRAV Sohbetleri’nde

Öğretmen Akademisi Vakfı gelenekselleşen ve ufuk açan “ÖRAV Sohbetleri”nde farklı sektörlerden profesyonellerin ilgi çekici hikayelerini eğitimcilerle paylaşmaya devam ediyor. 6 yıldır devam eden sohbetlerin bu ayki konuğu Türkiye'nin tek uluslararası diplomalı mantar uzmanı (mikolog) Jilber Barutçiyan olacak.

Barutçiyan otuz yıla yakın bir süre boyunca, besleyici özelliği çok yüksek olan ve dünya mutfağında geniş bir yer tutan mantarlar konusunda çeşitli kurs, seminer ve arazi faaliyetlerine katıldı. Üyesi bulunduğu İsviçre Mantar Uzmanları Kuruluşu’nun (VAPKO) diplomasını 2006 yılında alan bu diplomanın İsviçre dışındaki tek sahibi. Uzman mikolog Türkiye'de İstanbul’un Belgrad, Polonezköy ve Şile ormanlarında, Giresun yaylalarında, Trakya ormanlarında, Akdeniz bölgesindeki Toroslar'da, Bolu dağlarında ve Kaz dağlarında araştırmalar yaptı. Bu çalışmalarını ve çektiği mantar fotoğraflarını 2012'de yazdığı Türkiye'nin Mantarları kitabında derledi. Fransızca-Türkçe seminerler düzenleyen ve Türkiye'de bulunduğu süre içerisinde mantarlarla ilgili bilgi veren kurslar açan Barutçiyan, günümüzde mantarlar üzerine çalışmaya devam etmektedir.

Barutçiyan’ın Türkiye’nin baş döndürücü zenginlikte bir mantar florasına sahip olmasından, mantar zehirlenmelerinin engellenmesine, mantarlarımızın ticari potansiyellerine kadar az bilinen mantarlar dünyasının kapısını aralayacağı ve deneyimlerini aktaracağı canlı yayın 27 Mayıs’ta ÖRAV’ın Youtube kanalı üzerinden herkese açık olarak paylaşılacak. 

Tarih: 27.05.2021  

Saat: 17.00

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login