3 sene önce
3 sene önce

TDP Genel Sekreter Yardımcısı Bilgin: ‘Yunan Dışişleri Bakanı’nın tutumunu kınıyoruz’

Yunanistan Dışişleri Bakanı’nın ortak basın toplantısında dile getirdiği ifadelerle ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan Türkiye Değişim Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Gizem Bilgin, “Yunanistan Dışişleri Bakanı’nın dile getirdiği ifadelerle, Türkiye üzerinde baskı kurmaya ve algı yaratmaya dönük tutumunu kınıyoruz” dedi.

 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ortak basın açıklaması yapan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, konuşmasında, “Türkiye eğer bizim egemenlik haklarımızı ihlal etmeye devam ederse o zaman yaptırımlar gündeme gelecektir. Savaş tehdidi söz konusu, bu ne iyi komşuluk ilişkileriyle ne de deniz hukukuyla bağdaşmıyor” ifadelerini kullandı. Yunan Dışişleri Bakanı’nın basın açıklamasında yaptığı bu konuşmayla ilgili Türkiye Değişim Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Gizem Bilgin yazılı bir basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

“YUNANİSTAN, TÜRKİYE’NİN HAKLARINI GÖRMEK VE KABUL ETMEK DURUMUNDADIR”

Türkiye’nin Akdeniz’deki haklarını hatırlatan Bilgin, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, Akdeniz üzerinden hak ve menfaatlerini, küçük adalarla engellemeye çalışmak, akıntıda kürek çekmekten farksızdır. Yunanistan, Türkiye’de gerçekleştirdiği ziyaretinde, çözüm arayışı içerisinde olmadığını, tek amacının, hayal ötesi bir harita üzerinden Türkiye’nin doğal hak ve özgürlüklerini engellemeye çalışmak olduğunu gösterdi. Türkiye’de gerçekleştirilen ortak basın açıklamasında Yunanistan Dışişleri Bakanı’nın dile getirdiği ifadelerle, Türkiye üzerinde baskı kurmaya ve algı yaratmaya dönük tutumunu kınıyoruz. Yunanistan, Türkiye’nin haklarını görmek ve kabul etmek durumundadır. Küçük adalar üzerinden, ana kara toprağının haklarını gasp etmeye çalışmamalıdır” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login