3 sene önce
3 sene önce

CHP’li Ağaç: Gümüşhane Sahipsiz!

CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, Gümüşhane'nin sahipsiz bırakıldığını savunarak hükümete eleştirilerde bulundu.

Gümüşhane’nin iktidar yetkilileri tarafından yıllarca oyalandığını ifade eden CHP İl Başkanı Bedri Ağaç şunları söyledi:

"BU ŞEHRİN İNSANINA HAYAL SATILDI"

"Gümüşhane’de yıllardır; bilbordlarda, elektronik bildord ekranında, basılan 29 Altın Eser proje kitapçığında, broşürlerde veya iktidar Partisi temsilcileri, seçilmişleri, yetkilileri ve yöneticileri tarafından yapılan ilgili her açıklamada; bu şehrin insanlarına hayaller satıldı, kamuoyu meşgul edildi, oyalandı. İçinde bulunduğumuz an itibari ile çoğu hikâye olan, pek çoğu ya hiç başlanmamış veya başlatıldığı halde bir türlü tamamlanamayan onlarca “Vizyon Proje” gündeme getirildi. Yıllardır, plansız, projesiz, istişare kültüründen uzak ben ettim oldu mantığı ile sadece yakınların ve yandaşların kayırıp kollandığı bir takım işlere girişiliyor. Ama yıllar geçiyor; birilerine sağlanan rantın dışında; hiçbir konu tam ve sağlıklı bir şekilde tamamlanamıyor. Her şey yarım yamalak, hep göz boyama, hep yalan dolan."

"VERİLEN SÖZLER VE PROJELER NEREDE?"

Şimdi tekrar soruyoruz; Bahçecik Barajı; Harşit Çayı Islah projesi ve yürüyüş yolları; teleferik projesi; yürüyen merdivenler; AVM; Çakırgölün Suyuna sahip çıkmayı da içeren Doğal ve Cazibeli içme suyu; Modern Kapalı Pazaryeri; Yeni Hastane ve bağlantı yolları; Eski stadın yerine Botanik Parkı; Yeni Stadın üzerine yapılacak Millet Bahçesi; Yeni Otogar; Yeni Sanayi Sitesi; temiz ve düzgün bir Hamam; şehir içinde yeterli Bay-Bayan Tuvaletleri; Dikey yapılaşma yerine yatay yapılaşma; Dağı Delip yapacağız dediğiniz Otopark; Bağlarbaşı’ndan Merkeze Kadar tramvay hattı; Harşit’te yüzecek kayıklar; Karşıyaka Mezire’de yapılacak Kent Park; Kentsel Dönüşüm Projeleri; yeni Konutlardaki çevre düzenlemesi, otopark ve yeşil alan standardı; Şehir Hal’i; Binlerce insanın hayali ile oynayarak verilen İş sözleri; Trabzon-Gümüşhane-Erzincan Demiryolu; Yeni Modern Şehir Stadı; Süleymaniye Kayak Projesi; yeni ve yeterli bir şehir mezarlığı; yaygınlaştırılmış internet hattı ve özellikle köylerde telefon çekmeme sorunlarının çözümü; özellikle alım, ihaleler ve harcamalardaki şeffaflık; insanlar arasında ayrımcılık, torpil ve kayırmacılığın bitmesi; Esnafa borç dışında yardım ve kira yardımı; adalet; hesap verebilirlik; şeffaflık ve liyakat nerede? Kaldırımlar çok kötü, mahalle yolları ve ara sokaklar çok bakımsız, halen Harşit’e onlarca yerden kanalizasyon akıyor. Bu işler, bu ve benzeri projeler neden bir türlü tamamlanamıyor ve hatta bir bölümüne neden hiç başlanmamış durumda?"

"128 MİLYAR DOLAR NEREDE?"

"Tabi bütün ülkede sorulduğu ve merak edildiği için biz de soruyoruz; 128 Milyar Dolar nerede? Sorularımıza dört gözle cevap bekliyoruz.
Yerelde veya genelde iktidarı oluşturan partilerden seçilmiş yetkili, sorumlu ve temsilcilerin görevi; su, kanalizasyon dahil alt yapı, yollar, caddeler ve sokaklarının düzgün hale getirildiği, kaldırımlarında yürünebilen, suyu gönül rahatlığı ile içilen, havası temiz, yeşil alan ve sosyal yaşam alanları geliştirilmiş, otopark sorunu çözülmüş, çarpık yapılaşma sonlandırılmış, iş ve istihdam sorunu çözülmüş, herkese tarafsız, adil ve eşit hizmet ve imkan verilen, eğitiminin kalitesi ile bu şehrin çocuklarının Türkiye’nin diğer gelişmiş bölgelerindeki çocuklar ile rekabet edebilecek düzeye geldiği; sağlık alt yapısının; gerek doktor gerekse de ekipman ve donanım açısından bu şehrin insanlarını çok olağanüstü durumlar dışında komşu illere gitmek mecburiyetinde bırakmayacak bir standarda ulaşmış, üretim yapan çiftçi ve köylüsünün emeğinin karşılığını alabildiği, turizmden payını alan, ticaretin canlandığı, sanayinin geliştiği, huzurlu ve mutlu insanların yaşadığı, çevre ile barışık, kültürü ve sanatıyla modern ve yaşanabilir bir kent yaratmaktır."

"BU İL İYİ YÖNETİLEMİYOR"

CHP'li Ağaç son olarak, "Sonuçta vaatler ve mevcut durum ortada. Yıllardır söylüyoruz; Gümüşhane sahipsiz, bu il iyi yönetilemiyor. AKP iki dönemdir yerelde iktidarda ancak; yaklaşık 20 yıldır da tek başına iktidar ve dört dönemdir de 2-0 şeklinde vekiller AKP’de. İktidar partisinin vekilleri, yerel yöneticileri, teşkilatları ve bir de iktidara koşulsuz destek veren siyasi ortağı var. Bizim sorunumuz isimlerle değil, yönetim ve siyaset anlayışı ile. Bu siyaset anlayışını oyları veya dolaylı destekleri ile iktidara getiren ve değişim fırsatlarını değerlendirmeyip orada tutan vatandaşlarımızın da şapkalarını önlerine ve ellerini vicdanlarına koyup yeni bir değerlendirme yapmalarının zamanı gelmedi mi?" ifadeleriyle sözlerine son verdi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login