3 sene önce
3 sene önce

Kaspersky harici tehdit istihbaratı hizmetlerinde lider olarak gösterildi

Araştırma ve danışmanlık şirketi Forrester, "The Forrester Wave™: External Threat Intelligence Services Q1, 2021" raporunda Kaspersky'yi harici tehdit istihbaratı hizmetlerinde "Lider" olarak konumlandırdı. Rapor, dünya çapında tehdit istihbaratı (TI) hizmetleriyle ilgilenen kuruluşlar için önemli bir referans oluşturuyor.

 

Kaspersky’nin son BT Güvenliği Ekonomisi Raporunda, tehdit istihbaratının işletmelerin 41'i ve KOBİ'lerin 39'u için veri ihlaline yanıt olarak yatırım alanı olduğu ortaya koyuldu. Forrester'ın araştırması, bağımsız analiz ve değerlendirmenin ardından bütünsel içgörü peşindeki kuruluşlar için önde gelen sağlayıcıları öne çıkarmayı amaçlıyor.

 

2021 İlk Çeyrek External Threat Intelligence Services raporu, TI ortamındaki eğilimlere genel bir bakış eşliğinde on iki farklı güvenlik hizmetleri sağlayıcısının uzmanlığını değerlendiriyor. Kaspersky, harici tehdit istihbarat hizmetleri değerlendirmesinde lider kategoride yer alan üç sağlayıcıdan biri oldu.

 

Forrester, raporda Kaspersky’i istihbarat kalitesinde öncü olarak öne çıkarırken, şirket mevcut teklif kategorisinde en yüksek iki puandan birini aldı. Forrester, siber tehdit istihbaratı kriterinde şirketi mümkün olan en yüksek puanla ödüllendirdi. Rapor ayrıca Kaspersky'e durum-bağlantı noktası operasyonları ve siber tehditlere karşı ilk elden gözlem konusunda sağladığı üstün görünürlük nedeniyle en yüksek puanı verdi.

 

Forester, Kaspersky’nin müşterilerinin bilgi taleplerine yanıt verme yeteneğine de dikkat çekti. Sonuç olarak referans müşteriler Kaspersky’nin bilgi kalitesinden, müşterilere sunduğu verimlilikten ve sonuçların ölçülmesine yardımcı olma sürecinden çok memnun kaldılar.

 

Dünyanın önde gelen araştırmacıları ve analistleri tarafından desteklenen Kaspersky Tehdit İstihbarat Hizmetleri, Forrester tarafından her büyüklükteki işletme için geçerli uygun olarak nitelendirildi.

 

Kaspersky Tehdit Araştırmasından Sorumlu Başkan Yardımcısı Anton Ivanov, şunları söyledi: “Petabaytlarca zengin tehdit verisi, gelişmiş makine öğrenme teknolojileri ve benzersiz küresel uzmanlarıyla Kaspersky, müşterilerini dünyanın dört bir yanından gelen en son tehdit istihbaratıyla destekliyor, Böylece daha önce görülmemiş siber saldırı tehdidini hafifletmelerine yardımcı oluyor. Raporda bağımsız analistler tarafından lider olarak tanınmak, ankete katılan müşterilerden bu kadar çok olumlu geri bildirim almak gerçekten harika."

 

Kaspersky Threat Intelligence, Kaspersky Expert Security framework üzerinde mevcut. Bu framework, kurum içi uzmanların günümüzün karmaşık tehditleri, APT'leri ve hedefli saldırılarıyla yüzleşmeleri için gereken bilgiyle donatılmasına ve rehberlik edilmesine yardımcı olan bütünsel bir stratejiyi temsil ediyor. Kaspersky Anti Targeted Attack Platform ve Kaspersky EDR çözümlerini de içeren framework, tehdit keşfi ve tespiti, soruşturma ve olayların zamanında düzeltilmesini sağlıyor.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login