3 sene önce
3 sene önce

Türkiye Değişim Partisi’nden İstanbul Sözleşmesi’nin feshine tepki

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akgün, İstanbul Sözleşmesi’nin feshiyle ilgili açıklama yaptı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye, İstanbul Sözleşmesi'nden ayrıldı. Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akgün, karara ilişkin açıklama yaparak Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılmasına tepki gösterdi.

“YANGINDAN MAL KAÇIRIR GİBİ”

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akgün, “İstanbul Sözleşmesi, kadınlarımız, çocuklarımız ve tüm dezavantajlı vatandaşlarımız için bir koruma kalkanıydı. Uygulanması gerekirdi. Ancak iktidar bir gece yarısı operasyonuyla, deyim yerindeyse yangından mal kaçırır gibi, herkesin uyuduğu esnada yayımladığı bir kararla Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden ayrıldığını ilân etti. Bu tavır “Şu mektepler olmasa maarifi ne güzel idare ederdim” diyen bir anlayışın tavrıdır.” dedi.

“TOPLUMUN YARASINA MERHEM OLACAK BİR YASA ÇIKARILMALI””

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akgün sözlerini, “Oysaki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Sayın Genel Başkanımız Mustafa Sarıgül’ün de ifade ettiği gibi, İstanbul Sözleşmesi’ne imza atarak demokratik dünyadan büyük alkış almıştı. Altına imza attığımız bu sözleşmeyi korumalı ve arkasında durmalıyız. Öte yandan Meclis, acil olarak kadınları koruyacak ve toplumun yarasına merhem olacak bir yasa çıkarmalıdır.” ifadeleriyle noktaladı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login