3 sene önce
3 sene önce

Rektör Budak, Down Sendromlu çocukları makamında ağırladı

 Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında Demet Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitimlerine devam eden Down Sendromlu çocukları ve ailelerini, eğitimcileri ve Engelsiz Yaşam Derneği yönetimini Ege Üniversitesi Senatosunda ağırladı. Down sendromlu çocukların ve ailelerin istek ve beklentilerini dinleyen Prof. Dr. Necdet Budak, planlanan projeler ve çalışmalar konusunda da bilgi verdi. Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesinde hali hazırda yürütülmekte olan sosyal sorumluluk projeleri, uygulama dersleri ve farkındalık projelerinin önümüzdeki süreçte artarak devam edeceğini belirtti.

Özel bireylerin özel eğitimlerle hayata kazandırılabileceğinin altını çizen Prof. Dr. Necdet Budak, “Down sendromu bir hastalık değil, farklılıktır. Ege Üniversitesi olarak özel eğitime ihtiyaç duyan bireylere yönelik pek çok sosyal sorumluluk projesi yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Onların alacakları eğitim, sosyal hayata adapte olmaları konusunda oldukça önemli. Bu kapsamda Ege Engelsiz Yaşam Derneği ile birlikte geliştirebileceğimiz ortak projeleri konuştuk” dedi.

Ege Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı İnci Sancak ve yönetim kurulu üyeleri ile Ege Üniversitesi iş birliğinde yürütülecek farkındalık projelerinin konuşulduğu toplantıda; gençler ve aileleri, dernek yönetimi ve eğitimciler, Prof. Dr. Necdet Budak’a ilgi ve destekleri için teşekkürlerini iletti. Programın sonunda Rektör Budak,   Down sendromlu çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login