3 sene önce
3 sene önce

Tasarruf finansman şirketlerinin asgari sermaye tutarı 100 milyon TL olacak

Faizsiz konut ve taşıt edindirme denetimini içeren kanun teklifi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun, müşteriye tasarruf finansman sözleşmesi imzalanmasını takip eden 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin cayma hakkı tanıyor. 

Tasarruf finansman şirketlerinin faizsiz konut ve taşıt edindirme denetimini içeren kanun teklifi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu'na, kurulması öngörülen tasarruf finansman faaliyetine ilişkin yapı ve süreçlerin daha iyi anlaşılabilmesi için "organizasyon ücreti", "tahsisat, "tasarruf finansman faaliyeti" ile "tasarruf fon havuzu" gibi kavramlar eklendi.

 

Müşteriye cayma ve sözleşme fesih hakkı

 

Müşteriye cayma ve sözleşme fesih tanıyan yasaya göre müşterinin, sözleşme imzalanmasını takip eden 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin cayma hakkı bulunuyor. Cayma durumunda katılım bedeli dahil tüm tasarruf müşteriye geri ödenecek ve müşteri tasarruf finansman sözleşmesinin tasarruf dönemi bitimine kadar fesih hakkına sahip olacak. 

 

Yalnızca konut taşıt ve çatılı iş yeri alımları finanse edilecek

 

Yasa ile faizsiz, peşinatsız ev ve taşıt edindiren tasarruf finansman şirketlerinin asgari sermaye tutarı 100 milyon TL olacak. Tasarruf finansman şirketleri yalnızca konut, çatılı iş yeri veya taşıt ediniminden doğan borçları finanse edebilecek. Bu şirketlerin tasarruf finansman sözleşmeleri dışında finansman sağlamaları mümkün olmayacak. Şirketler yalnızca yurt içinde tescil edilmiş konut veya taşıt alımlarını finanse edebilecek.

 

Yasal çerçevede konut edindirmeye 50 şubeyle devam edilecek

 

Yürürlüğe giren kanun teklifini değerlendiren YENİEVİM Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çalış, “Faizsiz konut ve taşıt edindirme konusunda denetimini ve olası mağduriyetlerini önlemeyi içeren regülasyonu destekliyoruz. Kurulduğumuz günden beri dürüst, akılcı ve yenilikçi çözümler sağlıyoruz. Bugün Türkiye’nin yedi bölgesinde 15 şubemizle yolumuza güçlü şekilde devam ediyoruz. Güçlü sermaye yapımızla bu sayıyı sene sonunda 50’ye çıkarmayı planlıyoruz. Peşinatsız, faizsiz, ödeme gücüne göre planlanan cazip ev ve araba edindirme yöntemlerimizle vatandaşların hayatına dokunmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

YENİEVİM hakkında:

Kurulduğu günden bugüne, yaşam fırsatları sunan deneyimlerle, hayalleri değerli yatırım araçlarına dönüştüren tasarruf modelleri sağlayan YENİEVİM, merkezinde insan olan, üretmeyi ve büyütmeyi hedef edinen bir kuruluştur. Kazandıran, gelişen ve geliştiren yeni nesil bir anlayışla tüketicinin hem aklında hem de kalbinde yer eden bir marka olmak için çalışan YENİEVİM, yeni bir yaşam seçeneği sunan, tasarruf modellerinde aktif olarak gayrimenkul, araç, iş makinaları gibi alanlarda faizsiz hizmet veren bir firmadır. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login