3 sene önce
3 sene önce

Savunmanın liderleri Milipol Katar’da buluşacak

Küresel fikir liderleri, siber güvenlik, sivil savunma ve büyük olayların güvenliği alanındaki  gelişmeleri tartışmaya açıyor. 

 

İç güvenlik ve sivil savunma endüstrisinin küresel fikir liderleri, 3 gün sürecek Milipol Katar 2021 seminer programı boyunca sektörün geleceğini tartışarak, daha güvenli bir dünyaya giden yolu keşfetmeyi amaçlıyor. 13'üncü kez düzenlenen Uluslararası Ulusal Güvenlik ve Sivil Savunma etkinliği Milipol Katar 2021 kapsamındaki seminerler, COVID 19 salgınının ortaya çıkmasından bu yana endüstrinin yüz yüze bir araya geleceği ilk fırsatlarından biri olacak. 

Seminer programına çıkması planlanan konuşmacılar arasında Katar Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı Siber Güvenlik Departmanı Müsteşar Yardımcısı Khalid N. Sadiq Al-Hashmi, Oredoo Kıdemli Güvenlik Uzmanı Nazeeb Poolakkal, Huawei Technologies Siber Güvenlik ve Gizlilik Departmanı Başkan Yardımcısı Mika Lauhde, Leonardo İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Giacomo F. Speretta, Interpol Stadia Projesi Kıdemli Yöneticisi Falah Al Dosari Cerbair Satış Direktörü Charles-Hubert Dufour bulunuyor.

 

Katar İçişleri Bakanlığı'nın, Fransa İçişleri Bakanlığı teknik uygulayıcısı Civipol başkanlığındaki GIE Milipol adına Paris merkezli uluslararası etkinlik organizatörü Comexposium ile ortaklaşa düzenlediği etkinlik, 15-17 Mart tarihleri arasında Doha Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 

   
  Seminerler, 3 oturuma bölünecek: 16 Mart Salı sabahı Siber Güvenlik ve Siber Tehditler, aynı gün öğleden sonra Sivil Savunma ve 17 Mart Çarşamba sabahı büyük etkinlikler güvenlik yönetimi konulu oturumlar yapılacak.
   
  Siber güvenlik yatırımları artacak
  Modor Intelligence'a göre, 2025'e kadar yüzde 14,08'lik yıllık büyüme oranı kaydetmesi beklenen savunma sektörü, Orta Doğu ve Afrika'da hükümet gündemlerini değiştirdi. Gelişen ve giderek temassız hale gelen dünyada, ülkeler gelecekteki ihtiyaçlarını yeniden ele alırken, siber güvenlik ise yeni ve olgunlaşmakta olan teknolojilere olan talebi karşılamak için iç güvenlik ve sivil savunma endüstrisinin önemli bir unsuru haline geldi. İzleme ve tespit ile iletişim ve kontrol teknolojileri, karşı drone sistemleri, büyük veri, akıllı sensörler, 5G ve AI tabanlı siber güvenlik ve video analitiği dahil olmak üzere artık her zamankinden daha fazla talep gören teknolojiler arasında yer alıyor.
   
  Katılımcıların yarısı ilk defa katılıyor
  Milipol Katar 2021’e Brezilya, Fransa, İngiltere, ABD ve Almanya'dan 71 global şirket, 17 ülke ve 5 ulusal pavyonu temsil eden katılımcıları buluşturacak. Katılımcıların yüzde 53'ü Milipol Katar'a ilk defa katılıyor. Ülkenin Ulusal Vizyonu 2030 ile uyumlu olarak Katar Devleti'nin güvenlik hedeflerine uyumlu olarak gerçekleştirilen Milipol Katar, geniş bölgesel ihtiyaçları da ele alıyor. Uluslararası ziyaretçi katılımı sağlanması beklenen Milipol Katar 2021, COVID 19'a karşı sıkı sağlık ve güvenlik protokollerinin yönetimi altında gerçekleşecek.
   
  Milipol Katar 2021, etkinliğin stratejik sponsoru olan Barzan Holdings tarafından güvence altına alındı. Diğer ana sponsorlar arasında Abdullah Abdelghani & Bros ve Eshhar Güvenlik Hizmetleri, Outbox, Ooredoo ve Al Hazm Diamond bulunuyor. Etkinliğin Platin sponsoru Saleh Al Hamad Al Mana Co., Altın sponsorları ise Huawei, Stork Motors, Notification ve Jaidah Group oldu. Gümüş sponsorlar MSC ve Dell Technology, Bronz sponsorlar Mannai Corporation, Nuctech ve Salam Technology'dir. Etkinliğin sosyal medya sponsoru Qommunications ile birlikte Milaha olurken, resmi ulaşım sponsorluğunu Katar Airways üstlendi. 

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login