3 sene önce
3 sene önce

Bir plisiye klasiği Martin Beck’ten sonra Ayrıksı Kitap’tan Kuzey Rüzgarı esmeye devam ediyor!

İsveçli yazar Henning Mankell’in polisiye dünyasına kazandırdığı “Kurt Wallander” serisinin ilk kitabı olan “Karanlık Yüz” Ayrıksı Kitap tarafından yayımlandı.

Avrupa’nın en prestijli polisiye ödülü Ripper Ödülü’nü kazanmış ilk yazar olan Henning Mankell’in “Kurt Wallander” serisinin ilk kitabı “Karanlık Yüz”; soğuk bir İsveç gecesinde, çiftlikte yaşamlarını sürdüren yaşlı bir çiftin vahşice öldürülmesini konu alıyor. Cinayet komiseri Kurt Wallander, amiri tatildeyken bu soruşturmanın başına geçiyor ve özel hayatındaki sorunlarından kaçabilmek için bu soruşturmaya dört elle sarılıyor. 

Serinin ilk kitabında, İskandinav coğrafyasının soğuk gecelerinde adalet arayan Komiser Kurt Wallender, elindeki tek bir delille katili bulmak için zorlu bir soruşturma sürecini yürütüyor. Usta polisiye yazar Henning Mankell, okurları katilin peşinde sürükleyici bir maceranın tam ortasına atıyoe. Mankell bunu yaparken aynı zamanda okurlara adalet ve sosyal eşitsizlik kavramlarını ustalıkla sorgulatmayı da başarıyor. Birçok kez dizi ve filme uyarlanan “Kurt Wallander” serisinin ilk kitabı “Karanlık Yüz”, polisiye severlere heyecan, gerilim, gizem ve merak unsurlarının bir arada olduğu Kuzey polisiyesinin iç ürperten soğukluğunu büyük bir maharetle yansıtıyor. 

10 kitaptan oluşan serinin diğer kitapları iki ay arayla okurlarıyla buluşacak. Ayrıksı Kitap etiketli “Karanlık Yüz”e kitap satan her yerden ulaşılabilir

En iyisinden heyecanlı bir roman. Zekice, hareketli ve güncel.” – The Times

Mankell en hünerli polisiye yazarlarından biridir. Kesinlikle tavsiye ediyoruz.” – The Observer

Yazar Hakkında

Henning Mankell

1948 doğumlu İsveçli yazar Henning Mankell’in romanları kırk beş dile çevrilmiş ve tüm dünyada kırk milyondan fazla satmıştır. Polisiyede Avrupa’nın en prestijli ödülü olan Ripper Ödülü’nü ilk alan yazardır. Ayrıca Mankell, Cam Anahtar ve Altın Hançer ödüllerinin de sahibidir. Kitaplarında dünyadaki ve özellikle de İsveç’teki sosyal eşitsizlik ve adalet konularına yer vermiştir. Yazmış olduğu Kurt Wallander serisi pek çok defa dizi ve filme uyarlanmıştır. Hayatının bir kısmını İsveç'te bir kısmını da Mozambik’te geçiren Henning Mankell, Mozambik’in başkenti Maputo’daki Avenida Tiyarosu’nun sanat direktörlüğünü de yapmıştır. 2015 yılında vefat etmiştir.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login