3 sene önce
3 sene önce

‘Pati Koruyucuları Derneği’ 3 Ayda 40 Ton Mama ile 140 Bin Sokak Hayvanını Besledi

Ankaralı iş insanı Harun Acar ile ekip arkadaşlarının girişimiyle başlatılan ve ilk olarak bakıma muhtaç sokak hayvanlarını beslemeye yönelik bir proje olarak geliştirilen Paw Guards (Pati Koruyucuları), bugün sosyal medya üzerinden çığ gibi büyüyen destekçileri ve gönüllü üyeleriyle Türkiye genelinde sayısı yüz binleri bulan ‘can dostlarımıza’ mama ve barınma desteği sağlıyor.

Paw Guards’ın şeffaflık politikasına denetlenebilirliğini de eklemek amacıyla 2021 yılı başından itibaren uygulamanın tüm sosyal medya platformlarını Pati Koruyucuları Derneği çatısı altında birleştirerek faaliyetlerini yürütmeye devam ettiklerini aktaran derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Harun Acar, “Paw Guards sokak hayvanlarının beslenmesi, barınması tedavisi ve kontrollü kısırlaştırılması hedefiyle yola çıktı. Yaklaşık
3 ay kadar bir süre içinde 42 şehirde, 140 bin sokak hayvanına, sponsor firmalarımızın desteği ile toplamda 40 ton mama ulaştırdık. Ayrıca 2 bin’i kedi evi olmak üzere 300’den fazla da köpek kulübesini de Türkiye’de en çok ihtiyaç duyulan bölgelere ulaştırmayı başardık” dedi.

Mart ayı itibariyle 81 ilde, 10 bin 360 kayıtlı gönüllüleri olduğunu belirten Harun Acar, “Paw Guards ve Pati Koruyucuları Derneği, tüm enerjisini bakıma ihtiyaç duyan sokak hayvanlarının sorunlarını çözmek üzerine kullanıyor. Türkiye genelindeki gönüllülerimiz bu canlıların beslenmesi konusunda bize destek sağlıyor. Özellikle Kovid-19 salgının başladığı ilk dönemlerde insanların hafta sonlarında dışarı çıkamamaları nedeniyle sokak hayvanlarının çok zorluklar yaşadığını gözlemledik, maalesef can dostlarımız hem açlıkla hem de çeşitli zorluklarla karşı karşıya kaldılar. Bu durum bizi harekete geçirdi” diye ifade etti.

Paw Guars akıllı telefon uygulaması çok yakında aktif olacak

Başlangıçta seslerini Paw Guards’ın sosyal medya platformları üzerinde duyurmaya başladıklarını belirten Pati Koruyucuları Derneği Başkanı Harun Acar, bireysel olarak yürüttükleri besleme programlarının Türkiye’nin 81 ilinden hayvan severlerin desteği ile çok kısa zamanda yüzbinlerce takipçiye ulaşmalarını sağladığını belirtiyor.

Harun Acar,  “Birçok değerli meslek grubundan ve ünlü isimler arasından da projemizi yakından takip eden ve destekleyen kişiler yer alıyor. Tamamen gönüllülük esasına dayalı olan bu girişimi artık daha da geniş kitlelerle buluşturmak istiyoruz. Bu nedenle çok yakında Paw Guards’ın akıllı telefon uygulamasını da hayata geçireceğiz. “Bu sayede tüm hayvan severler oturdukları yerden can dostlarımızın bakımı için katkı sağlayabilecekler. Uygulama, kullanıcılarına üyelik kumbaralarında biriken mama puanlarını bağışlama imkanı sağlayacak. Ve kullanıcı, gün içerisinde izlediği reklamlardan biriken mamayı, uygulamadaki Türkiye haritasından istediği besleme noktasına aktarabilecek ve o noktadaki canların saatler içerisinde beslenmesinde de önemli rol oynayacak. Bu uygulama ile ilk aşamada hedefimiz 1 milyon aktif kullanıcıya erişmek olacak” dedi.

“120 günde ulaştığımız canlar bizi daha çok teşvik ediyor”

Pati Koruyucuları Derneği olarak sokak hayvanlarını besleme çalışmalarının yanı sıra tüm şehirlerde günümüze uygun yaşam standartları sağlayan yaşam alanları kurmak, buraların kontrolünü ve denetimlerini gönüllülerimize vererek dünyaya örnek yaşam alanları oluşturmak istiyoruz diye belirten Harun Acar,  “Aynı zamanda Paw Guards uygulamamızın tüm sokaklarda gönüllü ağı oluşturması itibariyle, sokaklarımızdan toplayacağımız datalar sayesinde Türkiye’de ki sokak hayvanı sayısına ulaşmak ve iki yıl içerisinde Türkiye’de, gönüllülerimiz, belediyelerimiz, sponsorlarımız ve veteriner ağımız ile eş zamanlı kontrollü kısırlaştırma yapmayı hedefliyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login