3 sene önce
3 sene önce

Polifarma Geleceğin Emekçi Kadınlarına Bugünden Destek Oluyor

Türkiye sağlık sektöründe 35 yıldır üretim yapan yerli ve milli ilaç şirketi Polifarma, bir toplumun geleceğinin ancak eğitimle değişebileceğinin bilinciyle bugünün genç kızları geleceğin güçlü kadınları olsun diye Türk Eğitim Derneği aracılığıyla kız çocuklarının eğitim masraflarını üstleniyor. 

 

Yüzde 100 yerli sermayeli Polifarma İlaç, sektöründe ilklere imza atarak Türkiye’nin sağlıkta dışa bağımlılığını azaltmak için çalışırken sosyal sorumluluk çalışmalarını da unutmuyor. Bir ülkenin kalkınmasında, sağlıklı ve güçlü bir topluma sahip olmasında eğitimin temel nokta olduğuna inanan Polifarma, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle geleceğin güçlü kadınlarının eğitimine bugünden destek oluyor. Bu çerçevede Türk Eğitim Derneği’ne (TED)  bağış yapan Polifarma, 10 kız çocuğunun 1 yıllık eğitim masrafını üstleniyor.

 

Konuya ilişkin detayları paylaşan Polifarma Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vildan Kumrulu, “Dünya her geçen gün değişiyor ama biz hala kadınlar için eşitlik konusunu konuşuyoruz. Bunu sağlamanın tek bir yolu var. Eğitim, eğitim, eğitim… Bir toplumda eğitimli kadınların sayısı ne kadar artarsa o toplum da o kadar güçlü, o kadar mutlu, o kadar sağlıklı olur. Biz de Polifarma olarak bu bilinçle ülkemizin geleceği olan genç kızlarımızın eğitimine destek olmak istedik ve Türk Eğitim Derneği’ne 10 kız çocuğumuzun 1 yıllık eğitim masraflarını üstlenmek için bağış yaptık. Bu ülkenin genç kızlarına inanıyoruz, onlar geleceğin güçlü kadınları olarak Türkiye’yi çok daha ileriye taşıyacak” dedi.

 

Polifarma İlaç Hakkında:

Hastane ürünleri alanında Türkiye'nin en çok tercih edilen markası olan Polifarma, Intravenöz (damar yolu) ilaç ve serum alanında 35 yıllık geçmişe sahip, 100 yerli sermayeli bir ilaç firmasıdır. 1983 yılında Aroma İlaç'ı kuran Eczacı Necdet Nuri Kumrulu, 1986 yılında Polifarma İlaç'ı satın alarak faaliyetlerine aynı adla devam etmiştir. Türkiye’de serum alanında sektör lideri olan Polifarma, faaliyetlerine yıllık 350 milyon kutu üretim kapasiteli, 77 bin metrekare alana kurulu Ergene/Tekirdağ tesisinde devam etmektedir. Aynı anda PVC/PP torba ve şişe, Ampul, Flakon, PFS formlarında üretim kabiliyetine sahip Polifarma, 11 farklı teröpatik alanda tüm formlarda 495 ruhsatlı ürün sahibidir. Yenilikçi ve modern yaklaşımıyla Türkiye'nin ilk lipid ürününü geliştiren, ilk üç odalı beslenme solüsyonunu ve periton diyalizi alanında Dünya’da ilk SAPD cihazı üreten Polifarma, Türkiye’yi global pazarda da temsil etmektedir. Polifarma, 2025 yılında global bir lider olma vizyonu ile büyümeye devam etmektedir.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login