3 sene önce
3 sene önce

OGM’den 10 yılda 1.027 kadına 7,2 milyon TL destek

Orman varlıklarını koruyan, geliştiren ve bunu yaparken orman köylüsünün refahını da artırmak için çalışan Orman Genel Müdürlüğü, ORKÖY kapsamında yürütülen mikro krediler ile orman köylüsü kadınlara destek olmaya devam ediyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında yazılı bir açıklama yapan Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, “Mikro kredilerimizi, gelir getirici bir faaliyette bulunmak üzere küçük bir başlangıç sermayesine ihtiyacı olan, dar gelirli orman köylüsü kadınlara imkân sağlamak ve onların ev ekonomisine katkıda bulunmalarını teşvik etmek amacıyla 2010’dan beri uyguluyoruz. Bugüne kadarki mikro kredi desteklerini; şal dokuma, çömlek yapımı, yayık ve süt sağım makinası, bez bebek yapımı, köy tavukçuluğu, üzüm sıkma makinası, ipek böcekçiliği ve bakır işlemeciliği gibi girişimler için sağladık. OGM olarak kadın istihdamını çok önemsiyor ve onlara destek olacak projeler geliştirmeye devam ediyoruz” dedi. 

Son 2,5 yılda mikro kredi kapsamında 195 kadına 1,6 milyon TL destek olan OGM, 2010’dan bu yana ise 1.027 orman köylüsü kadına 7,2 milyon TL kredi sağladı. 2021 yılı için mikro kredi üst sınırını 12 bin TL olarak belirleyen OGM, verilen kredinin yüzde 20’sini hibe, geri kalan tutarı ise faizsiz olarak üç yılda üç eşit taksitte geri alıyor. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login