3 sene önce
3 sene önce

Kripto Para Dünyası Bir Erkekler Kulübü Değildir

Kripto paralar ve özellikle Bitcoin şu sıralar hiç olmadığı kadar dünyanın gündeminde. Her gün ve her saat yeni bir gelişmeyle kripto para dünyası adeta bir çığ gibi büyüyor. Net olan bir şey varsa o da bu sektörün sadece erkeklerin boy gösterdiği, ataerkil bir yapıda olmadığıdır. Birçok kadın Bitcoin’e yatırım yaparken ve yapmaya hevesliyken, yine birçok başarılı kadın da sektör firmalarındaki önemli rolleriyle ve liderlikleriyle sektörün gelişiminin itici gücü oluyor. Bunlardan biri de sektöre yön veren firmalardan olan Bitpanda.

Bitpanda’nın İletişim ve Marka Global Başkanı Ivis Buric, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için yaptığı açıklamada “Kripto para sektörü bir erkekler kulübü değildir ve olmamalıdır” mesajını verirken şu şekilde konuştu:

“Yapılan bir araştırma, üst düzey yönetici pozisyonlarının girişim sermayesi şirketlerinde 9’unu, özel sermaye şirketlerinde ise 6’sını kadın yöneticilerin oluşturduğunu ortaya koydu. Bu şirketlerde  sadece en üst düzey pozisyonlarda kadın yöneticilere değil, aynı zamanda finans sektörüne yeni başlayanlara, kişisel finansını yönetmek ve daha fazla bilgi edinmek isteyenlere de yer yok gibi görünüyor. Ama yer var. İşte ben Bitpanda’da tam da bu ayrımı ortadan kaldırmak için çalışıyorum.” 

“Kadınların lider olmasını istiyoruz”

“Geleneksel olarak erkeklerin egemen olduğu finans dünyasında, işleri tersine çevirmenin ve cinsiyet ayrımını ortadan kaldırmanın mümkün olduğuna inanıyoruz” diyen Buriç sözlerini şöyle sürdürdü: Kadınlarla kişisel finansları, finansal planlama, ekonomi ve kripto ile ilgili sohbetler başlatmak istiyoruz.  Yeni bir ürün lanse edip, bunu pembeye boyayıp, bugünlük de işimizi yaptık demek istemiyoruz. Kendileri için düşünebilen, gerçek kadınlara hitap etmek istiyoruz. Çok uzun bir süre boyunca, kültürel engeller ve yanlış yönlendiren klişeler, kadınları finans dünyasında aktif oyuncular olmaktan caydırdı. Bunu değiştirmek istiyoruz. Biz kadınların sadece tuttuğunu koparan, kendine güvenen kadınlar olmasını istemiyoruz; biz onların lider olmalarını istiyoruz. Biz 21 yaşındaki bir öğrencinin piyasaların nasıl çalıştığını bilmesini istiyoruz. Biz çocuklarını büyütmek için çalışmamayı tercih etmiş 32 yaşındaki ev kadınlarının fiyatlardaki dalgalanmanın nedenlerini anlamasını ve bir tasarruf/birikim planı oluşturabilmesini istiyoruz. Biz 51 yaşındaki bir avukatın emeklilik dönemini Bitcoin ile planlarken keyif almasını istiyoruz. Engeller olmadan.”

Ivis Buric, 2019 senesinden bu yana Bitpanda’da İletişim ve Marka Global Başkanı olarak görev yapıyor. Bitpanda’da çalışmaya başlamadan önce, Rimac Automobili ve FOREO gibi global markalarda görev alan Ivis birçok ödüllü çalışmaya liderlik etti. Liderlik görevlerindeyken, marka pazarlama kaynaklarının ve süreçlerinin planlanması ve güçlendirilmesi; markanın küresel konumlandırılması ve marka stratejisinin tanımlanması gibi konulardan sorumluydu. Yönetici olarak görevi verilerden ve dijital teknolojilerden yararlanarak mevcut marka yapısını modernize etmek ve şirkete yaratıcı yenilikler getirmeyi içeriyor. Ivis, marka stratejisi, yaratıcılık ve bütünsel marka yönetimi konularında uzman ve şimdi de Bitpanda markasını global pazara taşımaya ve kuvvetlendirmeye odaklanmış durumda.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login