3 sene önce
3 sene önce

İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde Kadınlar Günü kutlaması

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle İzmir İl Müdürü Mustafa Özen ve İzmir İl Müdürlüğünün yöneticileri tüm kadın personelle bir araya geldi.

İzmir Tarımının daha iyi noktalara taşınmasında fedakarlıkla çalışan, mesai mefhumu gözetmeksizin tarımın her kolunda sahada yer alan kadın personele seslenen İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak “Bizler ‘cennet annelerin ayakları altındadır’ diyen bir dinin mensuplarıyız. Bizler ‘sizlerin en hayırlısı kadınlarına iyi davranandır’ diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Bizler tarihe altın harflerle ismini yazdırmış Nene Hatunların torunlarıyız. Bizler gerçekten bu necip milletin, bu necip memleketin tarihinde her zaman var olmuş ve var olmaya devam eden insanlarız. Değer anlamında evet içimizde sizlerin kadrini kıymetini bilmeyenler ne yazık ki var. Ben onları insandan saymıyorum. Şiddet gibi yollara tevessül edenler var ama bunlar geneli temsil etmezler. Nihayetinde bizler toplum olarak gerçekten kadınına değer veren, kadını ile paylaşmayı bilen, onunla beraber hayatın daha güzel olduğunu bilen insanlarız. İçimizdeki kötü örnekler hiçbir zaman geneli yansıtmamalı. O yüzden bizler sizlerin gerçekten kıymetinizi ve hayatımızdaki yerinizi ve öneminizi iyi biliyoruz. İyi ki varsınız, Kadınlar Gününüz kutlu olsun diyoruz. 365 gün bir güne sığdırılacak değil tabi ama tarihte böyle bir hak verilmiş. Böyle bir gün yapılmış, iyi ki de yapılmış” dedi.

Özen sözlerine şöyle devam etti; “Emeklerinizin, güzel varlığınızın karşılığı değil ama bu sabah her şubemize, tüm kadın personelimize Sayın Bakanımızın da mesajının yer aldığı karanfillerimizi dağıttık. Yine bugünün hatırına bir farkındalık olsun, farklı bir şey yapalım diye sizlerle beraber yere çizmiş olduğumuz lale şeklindeki alana lalelerimizi dikeceğiz. Lalenin bizim kültürümüzde ve tarihimizdeki, inancımızdaki yerini biliyorsunuz. Hep bir güzelliği ve sevgiyi temsil eden bir çiçekten bahsediyoruz. Şimdi getirmiş olduğumuz bu laleleri sizlerin her birinizin kendi eliyle bu toprağa dikerek Dünya kadınları için güzel bir alan oluşturmanızı istiyoruz. Buraya her oturduğumuzda sizlerin eserini izlemek ve kadının değerini hiç unutmamak adına güzel olacak. Bütün dünyadaki emekçi kadınlarımızın bizler için gerçekten bir çok fedakârlıkta bulunan, sosyal hayatından fedakârlık edip bizlere bu hayatı zevkli kılan sizlerin Dünya Kadınlar Günü’nü bir kez daha kutlamak istiyorum.  Gününüz kutlu olsun”.

Konuşmanın ardından İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde lale şeklinde oluşturulan alana kadın personel kendi elleriyle yüzlerce lale dikti. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login