3 sene önce
3 sene önce

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özdağ: “İnsanları sokağa ilk davet eden kişi benim. Cumhurbaşkanı değil”

Katıldığı programda 15 Temmuz gecesini anlatan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “Türkiye’de insanları sokağa davet eden ilk kişi benim. Cumhurbaşkanı değil” dedi.

 Youtube üzerinden yayın yapan Arayış TV’de Mehmet Emin Altunses’in konuğu olan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, 15 Temmuz gecesine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Vatandaşları sokağa davet eden ilk kişinin kendisi olduğunu belirten Özdağ, silahını alarak Meclise gittiğini anları da anlattı.

“İPE UN SERDİLER”

17-25 Aralık sonrası, FETÖ ile arasına tam bir mesafe koymayan milletvekillerinin, Erdoğan ile Fetullah Gülen arasında bir barışma olacağı düşüncesi ile uzun süre hareket ettiğini belirten Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, “Darbe gecesi darbeyi Başbakan’a haber verdiğimde bazı milletvekillerini, bakanları, parti yetkililerini aradığımda, haber verdiğimde bazıları ipe un serdiler, arabayı yokuşa sürdüler. ‘Gelemem’ dediler, ‘Ne darbesi’ dediler. Bazıları telefonlarımı açmadılar. Bazıları da tahkiye yaptılar. Hem AK Partili göründüler hem de Fetullah Gülen Cemaatiyle dirsek temasına devam ettiler. 15 Temmuz Gecesi bir cemaat devleti olmasını önledik. Demokrasinin alanı daha çok genişlesin derken demokrasinin alanı daraldı. Türkiye’de özellikle 2017 referandumu ile birlikte sel önünden kütük kapıldı, durumdan vazife çıkarıldı. Milletin o günkü duyguları okşanarak referandum geçirildi. Referandumdan sonra da tek adam düzeni geldi” dedi.

“RİSKE GİREREK BEN DAVET ETTİM”

Darbe gecesi yanına silahını alarak dışarıya çıktığını da anlatan Özdağ, “15 Temmuz Gecesi Meclisteydim. Yeğenim de şehit oldu orada. Çankaya Köşkü’ne ilk giden kişiyim ben. İlk tweet atan kişiyim. Türkiye’de insanları sokağa ilk davet eden kişi benim. Başbakan değil, Cumhurbaşkanı değil ben davet ettim. Riske girerek ben davet ettim. İnsanları sokağa davet ettiğim gibi milletvekillerini sokağa davet ettim. Danışmanımı arayarak bütün herkesi sokağa davet ettim ve riske girdim ben. Silahımı aldım, bine yakın mermi aldım yanıma gittim Çankaya Köşkü’ne. Süleyman Soylu orada bir odada oturuyordu. Sonra arkadaşlar gelmeye başladı, birlikte yönetmeye çalıştık o geceyi. Sonra Meclise gidelim dedik. Meclis bombalandığında da oradaydım” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login