3 sene önce
3 sene önce

CHP Genel Başkan Danışmanı Köse, “Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde renkleri solduranlar utansın”

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için bir mesaj yayınlayan CHP Genel Başkan Danışmanı Fatma Köse, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde “Renkleri solduranlar  utansın” dedi.

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Danışmanı Fatma Köse, yayımladığı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajında, sitem etti. Samsun’da meydana gelen kadına şiddet olayına da değinen Köse, caydırıcı cezaların uygulanmasını istedi. Köse açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“KADINLARIMIZI KORUYAMADIK”

“Kadınlarımızı koruyamadık. 2021 yılının 8 Mart’ına geldiğimiz şu zamana kadar 67 kadınımız öldürüldü. Yüzlercesi şiddete, tecavüze maruz kaldı, adını bilmediğimiz sesini duymadığımız binlerce kızımız zorla evlendirildi, yüz binlercesi emek ve hak ihlallerine maruz kaldı, milyonlarcası sözlü hakaret ve sözlü şiddet mağduru oldu. Ve bunların yanında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün yıl dönümünde bir kadınımız, çocuğunun gözü önünde eski kocası tarafından canice, bayılana kadar dövüldü. 8 Mart’ın renkleri soldu.

“ŞİDDET VE TACİZE ENGEL OLACAK YASALAR HAYATA GEÇİRİLMELİ”

Her gün yeni bir kadın cinayetine tanık olduğumuz ülkemizde, kadın cinayetlerine ve kadına yönelik şiddete, bununla beraber çocuğa yönelik şiddet ve tacize engel olacak yasaların hayata geçirilmesi büyük önem arz etmektedir. Caydırıcı yasalar ve kanunlar yürürlükte olmazsa, İstanbul Sözleşmesi gereğince uygulanmazsa, mağduriyetler asla giderilemeyecek. Kadına ve çocuklarımıza yönelik şiddet, taciz ve benzeri olaylarda uygulanan, kıskançlığı, kadının kısa etek giymesini zayıflatıcı sebep olarak gören, ‘iyi hal indirimi’ kesinlikle kaldırılmalıdır.

“HÜKÜMET, İLKELERİN UYGULANMASI NOKTASINDA ÇALIŞMALIDIR”

 Kadınlar geleceğin şekillenmesini sağlar, kadınlar toplumun ayakta durmasını sağlar. Eğer bir toplum kadınına gereken değeri veremezse, onun haklarını koruyamazsa, karmaşaya doğru sürüklenir. Bu noktada hükümet, İnsan Hakları Eylem Planı adı altında, zaten yürürlükte olan ilkeleri açıklayacağına, bu ilkelerin uygulanması noktasında çalışmalıdır. İlk olarak da kendisinin bu ilkelere uyması gerekmektedir. Bununla beraber etkin ve caydırıcı politikalarla cinayetleri, hak ihlallerini, tacizleri engellemelidir.

GÜNEŞİN DOĞDUĞU HER UFUKTA UMUDA GİDEN BİR YOL MUTLAKA VARDIR”

Acı olaylar hakkında konuşmak zorunda bırakanların, her şey gözlerinin önünde olurken, ‘gece dışarı çıkmasaydı, kadının orada işi ne, elinin hamuruyla karışma’ diyebilen siyasetçilerin yüz karası olsun, tüm bu yaşananlar. Bu düşünce ile şiddetin kurbanı olmuş, hayatının baharında yaşamdan koparılmış tüm kadınlarımızı ve çocuklarımızı sevgi ve rahmetle anıyor, şiddetin ve cinayetlerin konuşulmadığı yarınları temenni ediyorum. Güneşin doğduğu her ufukta umuda giden bir yol mutlaka vardır.  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde renkleri solduranlar utansın.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login