3 sene önce
3 sene önce

Beş Okul’un Buluşması ile UzaktanEğitimde Fark Yaratıyorlar

Ankara, Konya ve İzmir’den yolları kesişen öğretmenler ve öğrenciler proje kapsamında “21. Yüzyıla Hazırım” dediler. İzmir Mediha Mahmutbey Ortaokulu'ndan Fen ve Teknoloji Öğretmeni Evrim Karaca ile Matematik Nazmiye Girşen Yücel, İzmir Cahide Ahmet Dalyanoğlu Ortaokulu’ndan Fen ve Teknoloji Öğretmeni Aytun Aydın, Ankara Karacaören Ortaokulu’ndan Fen ve Teknoloji Öğretmeni Hatice Betül Arslan, Konya Yavuz Sultan Selim Ortaokulu’ndan Fen ve Teknoloji Öğretmeni Hitame Baş’ın görev aldığı projede uzaktan eğitim yoluyla öğretici ve eğlendirici etkinlikler yapıldı.

Proje, pandemi döneminde çocuklara ders kazanımlarını ve disiplinlerarası becerileri kazandırmak, araştırma sorgulama yeteneklerini geliştirmek, beyin fırtınası yaparak mühendislik ve tasarım odaklı ürünler ortaya koymalarını sağlamayı amaçlıyordu. 

Uzaktan eğitim yoluyla öğrencilerle birlikte eğlenceli etkinlikler yaptıklarını belirten Öğretmenler, “Kodlamadan, t-shirt baskısına, maske tasarımından sokak hayvanlarını beslemeye kadar bir çok etkinlik ile öğrencilerimizin evde kaliteli zaman geçirmelerine katkı sağladık. Bunun yanı sıra projemizde çeşitli web 2.0 araçlarının (youtube, facebook v.s) kullanıldığı etkinliklere yer vererek öğrencilerimizin dijital yeterliliklerini artırmayı hedefledik. Ayrıca Uluslararası alanda Avrupa Kodlama haftası ve Scientix 2021 Stem Campaign’e katılarak öğrencilerimizi yurtdışındaki etkinliklerde de destekledik. Öğrencilerimizin çok yönlü gelişimlerine katkı sağlayan bu proje için emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dediler.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login