3 sene önce
3 sene önce

KADININ GÜCÜYLE GÜÇLENELİM

Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar “Üretken, yaratıcı, verimli, öz disiplini yüksek, detaylara hakim olup bütüncül bir yaklaşım sergileme yeteneği ve sezgileri yüksek olan kadınlarımız bir toplumu yüceltecek en kıymetli değerlere doğuştan sahiptir. Bu özelliklere Türk kadınına has, dirayetli ve vatan sevgisini de ekleyince geçmişteki başarıların nedeni daha iyi anlaşılmaktadır. Dünyanın ilk kadın savaş uçağı pilotu Sabiha Gökçen, Kurtuluş Savaşı’mızın simgelerinden Kara Fatma ve daha niceleri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “…Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu köylü kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadını kadar emek verdim diyemez” ifadelerini kullandı.

 

Yüzyıl öncesinde hal böyleyken, bugün kadınlarımızın modern hayatın içerisinde türlü zorluklara rağmen, çok büyük başarılara imza atmaya devam ettiklerini vurgulayan Yorgancılar “Yani kadınlarımız, Cumhuriyetimizin kuruluş yıllarında da bugün de ellerinden geleni fazlasıyla yapmıştır, yapmaktadır ve yapacaktır. Peki, toplum olarak bizler, kurumlar, karar vericiler için aynı şeyi söyleyebilir miyiz? Ne yazık ki, hayır.

Bir yanda cam tavan sendromu, diğer yanda kadınlara uygulanan psikolojik ve fiziksel şiddet ile muasır medeniyet seviyesine ulaşmamız; diğer yanda ise   ekonomiden toplumsal hayata kadar dünyanın yeniden yapılandığı, artan teknoloji ile birlikte dönüşümün yaşandığı bir çağda, kadının gücü ve vizyonundan yararlanmadan eski yöntemlerle yol almamız mümkün değildir” dedi.  

 

Güçlü bir Türkiye’nin, kadını ve erkeği ile birlikte güçlü olduğunu hatırlatan Başkan Yorgancılar şunları söyledi: “Kadınlarımızın fikir ve görüşlerinden, vizyonundan, beceri ve kabiliyetlerinden en üst düzeyde yararlanmak ve birlikte hareket etmek demek, gelişime doğru yol almaktır. Oysa ki, ülkemize dair tüm endeksler, tüm istatistikler aksi yönde ilerlediğimizi göstermektedir. O nedenle, İstanbul Sözleşmesinin esaslarını eksiksiz uygulamalıyız. Kız çocuklarımızın temel eğitimi mutlaka almasını, çocuk gelinlerin yasaklanmasını sağlamalıyız. Kadın girişimcileri teşvik eden finansal destekleri çeşitlendirmeliyiz. Dijital dönüşümde, e-ticarette başarıyı yakalayan kadınlarımızın işlerini geliştiren mekanizmaları artırmalıyız. Siyasette, yönetim kadrolarında kadınlarımıza daha çok yer vermeliyiz. İşte o zaman, Türkiye için farklı konuları konuşuyor olacağız. 2023’e doğru, kadınlarımıza hak ettikleri değeri bulacakları bir ortamı sağlamanın ortak sorumluluğuyla, 8 Mart Dünya Kadınlar gününü içtenlikle kutluyorum”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login