3 sene önce
3 sene önce

İsmet Değirmenci ile suluboya resim üzerine bir atölye

İstanbul Modern, Borsa İstanbul’un sponsorluğunda gerçekleştirilen Sizin Perşembeniz Sanatçı Atölyeleri’nde katılımcıları sanat dolu bir yolculuğa çıkarıyor. Sanatseverler 11 Mart’ta İsmet Değirmenci ile çevrimiçi bir araya gelerek suluboya tekniğinin inceliklerini öğrenecek ve kendi resimlerini oluşturacak

“Sizin Perşembeniz” Çevrimiçi Sanatçı Atölyeleri’nin mart ayı konuğu İsmet Değirmenci olacak. Değirmenci’nin üretim pratiğinden yola çıkan atölyede katılımcılar, suluboya tekniğinin inceliklerini öğrenirken, doğanın ritmini, düzenini ve saflığını hissedip, iç dünyalarına dönerek anlamlar üretip resimlerini oluşturacak.

Sanatçının suluboya çalışmalarının inceleneceği bir sunum ile başlayan atölye, Değirmenci’nin doğayla iç içe yaşamına; doğa yürüyüşlerine, doğanın döngüsüne ve ortak duygularımıza uzanan kısa bir söyleşiyle devam ediyor. 

İsmet Değirmenci kimdir? 

1964 doğumlu sanatçı, 1991’de Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi heykel bölümünden mezun oldu. 1994 – 2020 yılları arasında kişisel sergiler gerçekleştiren Değirmenci, Ankara, Kıbrıs ve yurtdışında karma sergilere katıldı. 1995’te Esbank, XII. Yunus Emre Resim yarışmasında başarı ödülü aldı. 2002’den itibaren Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor. 2020’de İstanbul, Galeri Bu’daki “Doğa Konuşur” sergisine ev sahipliği yaptı.

Sanatçının dünyasına yolculuk

Kısa söyleşiler ve sanat uygulamalarından oluşan atölye programları sanatçıların yaratım süreçlerini ve sanatsal deneyimlerini katılımcılarla paylaşmalarını sağlıyor. Sanatçıların dünyasında bir yolculuğa çıkaran “Sizin Perşembeniz” Çevrimiçi Sanatçı Atölyeleri’ne herkes ücretsiz olarak kayıt yaptırabiliyor. Katılımcılar, rezervasyonun ardından gönderilen ön bilgilendirme formuyla listelenmiş malzemeleri etkinlik gününde hazırlayıp, yine aynı formda iletilen adresten çevrimiçi uygulamaya girerek, programa dâhil oluyor. 

Tarih: 11 Mart 2021

Saat: 16.00-17.00

Çevrimiçi canlı konferans yoluyla gerçekleştirilen programa katılım 25 kişiyle sınırlı. 

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login