3 sene önce
3 sene önce

Adel Kalemcilik, İş Hayatında Kadınları Desteklemeye Devam Ediyor

Kadınların iş hayatında aktif olmalarını destekleyen Adel Kalemcilik’te; üst düzey yöneticilerin 35’i, Ar-Ge ekibinin ise 59’u kadın çalışanlardan oluşuyor. 

 

50 yılı aşan tecrübesiyle Türkiye kırtasiye sektörünün lider firması olan Adel Kalemcilik, “Kalite, Yenilikçilik, Başarma Tutkusu ve İyilik” olmak üzere 4 temel değeri ile “Hayallerini şekillendirmek, renklendirmek ve iz bırakmak isteyen herkesin hayatında olma” vizyonuyla çalışıyor ve nesillerin gelişimine eşlik ediyor.

 

Uzun yıllardır hem en çok kadın çalışan sayısına hem de en çok kadın yöneticiye sahip gruplardan biri olan Anadolu Grubu’nun çatısı altında yer alan Adel Kalemcilik, kadının iş hayatındaki rolünü önemsiyor, fırsat eşitliğine inanıyor ve bunu tüm uygulamalarında esas alıyor. Türkiye ortalamasının üzerinde kadın çalışan sayısı ile iş hayatında örnek teşkil etmeye devam eden şirkette yaklaşık 30’unu kadınların oluşturduğu 386 çalışan bulunuyor. Üst yönetim ekibinin 35’i, ARGE çalışanlarının ise 59’u kadınlardan oluşuyor. Adel Kalemcilik, geçtiğimiz dönemlerde saha satış ekibinde gerçekleştirdiği organizasyonel yapılanmayla beraber eğitim, deneyim, yetkinlik, ekip yönetimi becerisi gibi somut kriterler üzerinden değerlendirmelerini yaparak kadın çalışan oranını 10'dan 35 seviyelerine çıkarttı.

 

Adel Kalemcilik Genel Müdürü Evrim Hizaler; "Adel Kalemcilik olarak, kadın istihdamını ve iş yaşamında eşit temsil hakkını, sürdürülebilir kalkınmanın ve gelişimin vazgeçilmez bir unsuru olarak ele alıyoruz. Bir kadın yönetici olarak ben de kadın istihdamının artırılmasının hepimizin ortak hedefi olması gerektiğini düşünüyorum ve Türkiye ortalamasının üstünde kadın çalışan sayısı ile iş hayatında örnek teşkil ettiğimiz için de gurur duyuyorum" dedi.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login