3 sene önce
3 sene önce

Sait Dervişoğlu Özgecan’ı Unutmadı

Yayınladığı şiir kitabından elde ettiği geliri uzaktan eğitim gören çocuklarının tablet ihtiyacına adayan iş insanı Sait Dervişoğlu, 2015 yılında vahşi bir şekilde katledilerek ülkemizin yüreğini sızlatan Özgecan Arslan’ın ailesini ziyaret etti. 

 

Dezavantajlı bölgelerde okuyan öğrencilere tablet dağıtarak önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atan duyarlı ve yardımsever iş insanı Sait Dervişoğlu Özgecan’ın ölüm yıldönümü nedeniyle önce Özgecan’ın mezarını , ardından da acılı baba Mehmet Arslan’ı evinde ziyaret etti. Özgecan’ın babası Mehmet Arslan ile bir süre görüşen Sait Dervişoğlı “Ruha Dokunan Mektupla “isimli şiir kitabının tüm gelirlerinin aslında kız çocuklarının eğitimine harcanması için planladığını , fakat pandemi sürecinde tablet projesi haline geldiğini söyledi. Dervişoğlu, “ Özgecan kardeşimiz kadına şiddetin ve istismarın en acı tecrübesidir. Ne yazık ki ülkemizde bu şiddet hala devam etmekte ve bir çok kadının hayatını olumsuz etkilemekte. Umarım bu şiddet ortadan kalkar. Herşeyin başı eğitim ve bunun bilincindeki bir vatandaş olarak bende üzerime düşeni yapmaya çalışıyorum. Bu kitabın çıkış noktası da cehaletin elinden bir kız çocuğunu kurtarabilmekti.” Dedi.

 

Özgecan’ın babası Mehmet Arslan da iş insanı Sait Dervişoğlu’nun bu anlamlı ziyaretinden çok etkilendiğini ifade ederek, “ Kızımın unutulmaması ve anlamlı işlere vesile olması bizlerin acısını hafifletiyor. Sayın Dervişoğlu kutsal bir işe imza atıyor ve bende elimden ne gelirse katkı sağlamaya hazırıım” dedi.

 

Yapılan sohbetin ardından İş insanı ve şair Sait Dervişoğlu yazdığı şiir kitabını imzalayarak Mehmet Arslan’a hediye etti. Ayrıca Dervişoğlu aynı kitapta yer alan Özgecan’a yazdığı şiiri de bir portre haline getirerek takdim etti. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login