3 sene önce
3 sene önce

“Findeks ile Sektörün Gözünden” dijital etkinliğinde bu ay pandemi döneminde araç kiralama sektörü değerlendirildi

Findeks YouTube kanalında dördüncüsü düzenlenen “Findeks ile Sektörün Gözünden” webinar etkinliği bu ay “Pandemi Döneminde Araç Kiralama Sektörü” başlığında gerçekleştirildi. Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Otokoç Otomotiv CEO’su İnan Ekici ve Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve LeasePlan Türkiye CEO’su Türkay Oktay’ın katıldığı yayında, pandemi döneminin otomotiv sektörüne etkileri ve alacak riski yönetimi konusu gündeme alındı.

 

Findeks ev sahipliğinde her ay farklı sektörün ele alındığı “Findeks ile Sektörün Gözünden” webinar serisi tüm hızıyla devam ediyor. Araç kiralama sektörünün önemli isimlerinin konuk olduğu webinar, KKB ve Findeks İş Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Koray Kaya moderatörlüğünde Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Otokoç Otomotiv CEO’su İnan Ekici ve Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve LeasePlan Türkiye CEO’su Türkay Oktay’ın katılımıyla 26 Şubat Cuma günü düzenlendi. 

Gerçekleştirilen canlı yayında, pandemi döneminin araç kiralama sektörü üzerine etkileri ile sektörün yaşadığı dönüşüm ele alındı. Ayrıca yayında ikinci el araç pazarı ve Findeks’in sunduğu hizmetlerin kullanımı ile alacak risk yönetimi konularına değinildi.

Pandemi döneminde artırılmış hijyen ve mesafenin her sektörde müşterinin birinci önceliği olduğunu vurgulayan Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Otokoç Otomotiv CEO’su İnan Ekici; “Her alanda olduğu gibi kiralama sektöründe de dijitalleşme hayatımızın güçlü bir parçası olarak devam ediyor. Bu dönem temastan kaçınmak için artan ya da iyileştirilen online platformlar aynı zamanda müşteriye yeni bir deneyim ve konfor alanı da sundu. Artık uzun dönem kiralamada online olarak istediğiniz aracı seçme ve değiştirme başladı, kısa dönem kiralamada online rezervasyon ve ödeme yaygınlaştı, ofislerde de bekleme süresini kısaltan dijital imza kullanılıyor.” dedi. Ekici konuşmasını “Sektörümüzün ve ülkemiz ekonomisinin yararına olan çalışmaların bir parçası olmaktan TOKKDER olarak gurur duyuyoruz ve hedeflerimiz doğrultusunda canla başla çalışmaya devam ediyoruz.” sözleriyle sürdürdü.

Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve LeasePlan Türkiye CEO’su Türkay Oktay, salgın öncesinde 2020 yılının bir iyileşme yılı olarak öngörüldüğünü ancak pandeminin birçok sektörü olduğu gibi araç kiralama sektörünü de etkilediğini aktaran Oktay “2021 senesini de aynı şekilde bir toparlanma yılı olarak görüyoruz. Tabii ki, bunu olumlu veya olumsuz yönde etkileyebilecek birçok etken var ama erken dönem tahminlerimiz arasında sektörün 

büyümesinde olumlu bir ivme yer alıyor, dolayısıyla önümüze bakıyoruz. Kurumsal firmalar, KOBİ ve şahıs şirketleri de dahil olmak üzere tüm hedef segmentlerimizde büyüme fırsatları olduğunu biliyor ve görüyoruz. Bu fırsatlar, dünyadaki mega trendle paralel şekilde doğrudan araç sahipliğinden sorunsuz kiralama ve abonelik modellerinden etkilenerek gelişiyor.” dedi.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login