3 sene önce
3 sene önce

Düğün Salonu İşletmecilerin Sesini Başkan Tekin Duyurdu

DEVA Partisi Tunceli İl Başkanı Mesut Tekin, düğün salonu işletmecilerinin zor günlerden geçtiğini anlattı.

Türkiye 2020 yılı evlenme istatistiklerinde evlenen çift sayısının 10 yıl son ilk kez sert bir düşüş yaşandığı gözlemlendi. Evlenme sayısı 2019 yılı Nisan ayında 53 bin 155 iken pandeminin etkisiyle yüzde 68,7 azalarak 2020 yılının aynı ayında 16 bin 657 oldu. Kaba evlenme hızının 2020 yılında en yüksek olduğu il, binde 7,14 ile Adıyaman oldu. Bu ili binde 7,13 ile Şanlıurfa, binde 7,00 ile Kilis izledi. Kaba evlenme hızının en düşük olduğu il ise binde 4,14 ile Gümüşhane oldu. Bu ili binde 4,18 ile Tunceli, binde 4,58 ile Artvin izledi.

DEVA Partisi Tunceli İl Başkanı Mesut Tekin de bu istatistiklerden yola çıkarak pandeminin vurduğu bir başka sektör olan düğün salonları ile ilgili konuştu. Evlenme oranları ve düğün yasaklarıyla birlikte işletmecilerin tarihin en zor döneminden geçtiğini söyleyen Başkan Tekin şunları söyledi:

 

TALEPLERİ SIRALADI

“Malum kalabalık oluşturduğu gerekçesiyle koronavirüs önlemleri kapsamında düğün salonları uzun bir süredir kapalı. Ne açık hava ne kapalı ortam düğün, nişan gibi organizasyonlar yapılamıyor.

Hal böyle olunca düğün salonu işletmecileri koronavirüs tedbirleri masaya yatırıldığında kararların tekrar gözden geçirilmesini istiyor. Haklı olarak da işaret ettikleri yer AK Parti kongreleri oluyor. İşletmecilerin öncelikli sorduğu soru ‘virüs sadece AK Parti etkinliklerinde mi bulaşmıyor?’ oluyor. 7’den 70’e hepimizin sorduğu soru aslında bu. Düğün salonu işletmecilerinin isteklerine ve taleplerine gelecek olursak, HES kodu ile alınan müşterilere ikramlı şekilde hizmet verme yolunun açılmasını istiyorlar. Yine sosyal mesafeli ve belirli katılımla etkinliklerin kurallara uygun yapılabileceği ifade ediliyor. İşletmeciler bunun yanı sıra düğün salonlarının sigorta primleri ile emlak, çevre temizlik, tabela ve reklam vergilerinin ertelenmesini de talep ediyor.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login