3 sene önce
3 sene önce

Da Vinci Kids, MEB müfredatının kazanımlarına göre incelendi

Çocuklar için eğitici programları eğlenceli bir şekilde sunan Da Vinci Kids, öğrencilerin uzaktan eğitimlerini sürdürdükleri bu dönemde derslerine yardımcı olmak amacıyla mobil uygulamasındaki tüm programlarını 3 farklı ana başlıkta MEB kazanımlarına göre inceldi.

 

Çocuklara okul sonrasında yardımcı olmak için geliştirilen yeni nesil mobil eğitim uygulaması Da Vinci Kids, 5-12 yaş arası çocuklar için Matematik, Fen Bilimleri, Türkçe, Tarih, Sanat Tarihi, Coğrafya, Teknoloji, Bilim ve 21.yy Becerileri gibi ana ders konuları odağında değerlendirildi. 

 

Alanında uzman öğretmenler ve yetkin Da Vinci Kids profesyonelleri tarafından yapılan incelemeye göre, Örneğin “Bilişim Geliştirmek Programı”nı izleyen çocuklar Fen Bilimleri dersi Ana Kazanımı odağında 3.sınıfta 5. 6. ve 7. ünitelerde ve 4. sınıfta ise 4. ünitede faydalanabiliyorlar. Aynı programın Disiplinler arası Kazanımı olarak ise, 2. sınıfın Matematik ve Müzik derslerinde yararlanabilecekleri içeriklere ulaşıyorlar. 

 

Her programı olduğu gibi Bilimi Geliştirmek Programı’nı da 21.Yüzyıl Becerileri açısından inceleyen uzmanlar; eğitim becerileri, mühendislik ve teknoloji konularında öğrencilere artı katkı sağladığını ifade ediyorlar. Takım çalışması, liderlik, bir araya gelme, dürüstlük, etik çalışma alışkanlıkları ve örgütsel yapıların önemini açıklayan program, çocuklara işbirlikçi öğrenme becerileri kazandırıyor ve sorgulama temelli fen uygulamaları ile günlük hayatın problemlerine farklı bakış açıları ile bakabilme becerisi geliştiriyor. Yaratıcı ve yenilikçi düşünme becerisi kazandırmanın amaçlandığı programda, özel problemlere mühendislik yaklaşımları uygulanıyor.  

 

Da Vinci Kids mobil uygulaması çocukların yaşlarına göre 6 farklı profile kadar oluşturulabiliyor. Bir hesaba 6 farklı cihazdan erişilirken; mobil telefon, tablet ve televizyon gibi internete bağlı tüm cihazlardan indirilerek 7 gün ücretsiz kullanılabiliyor. 7 günden sonra istenirse abonelik aylık, 6 aylık veya yıllık olarak 3 farklı planda devam ettirilebiliyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login