3 sene önce
3 sene önce

Onur Hareketi Ortadoğu gerçeklerini anlattı

YAŞAR AYDIN: “İKTİDAR VE MUHALEFET ORTADOĞUYU BİLMİYOR, UYURSANIZ ÖLÜRSÜNÜZ”

Onur Hareketi Lideri Yaşar Aydın, Ortadoğu ve Suriye’de yaşanan gelişmeleri ve Onur Hareketi’nin bölgeye bakışını anlattı. Aydın, iktidar ve muhalefetin Ortadoğu hakkındaki görüş ve eylemlerine de eleştirilerde bulundu.

Onur Hareketi Lideri Yaşar Aydın’ın gündem maddesinde Ortadoğu vardı. Türkiye’yi de içine alarak yöneticiler, tarikatlar, çözüm süreci ve Suriye çıkmazına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yaşar Aydın şu ifadeleri kullandı:

ORTADOĞU’YA “KURBANLIK” BENZETMESİ

Hem dini hem maddi anlamda zengin olan Ortadoğu’nun yüz yıllardan beri dünyaya hakim olmak isteyen ülkelerin ilgi odağı olduğunu ifade eden Aydın, Kurban Bayramı’ndan örnekle bölgeyi anlattı. Yaşar Aydın, “Kurban Bayramı’nda kurban kesiminde şunu görürüz. 700-800 kiloluk bir boğayı 70-80 kilolarında bir kasap gelir boğanın başını büker ve o boğa, koca gövdesini yere düşürür. Nefessiz kalan boğa, o cüssesiyle yere devrilir. Dünyanın başını ben Ortadoğu olarak görüyorum. Bu başa kim sahip olursa, dünyanın sırtını yere getirir, yani dünyanın lideri olur. Dolayısıyla gelmiş geçmiş tüm devletler hep Ortadoğu’ya hakim olmak istemişlerdir.” şeklinde konuştu.

“ORTADOĞU ÜLKELERİ BARUT FIÇISININ ÜZERİNDE OTURUYOR”

Ortadoğu’da yaşayan ülkelerin barut fıçısının üzerinde oturduğunu söyleyen Onur Hareketi Lideri Yaşar Aydın, “Türkiye dahil tüm Ortadoğu devletleri barut fıçısının üzerindedir. Dolayısıyla bu ülkelerin rast gele kibrit yakıp sağa sola atmaları onların felaketleri olur. O barut fıçısının tam ortasında oturan Türkiye, lider ve önder ülke sıfatıyla ne kendisi ne de çevresindeki ülkelerin rastgele kibrit çakmasına izin vermemeli ve uyanık olmalıdır.” dedi.

“ORTADOĞU DEVLETLERİ ENTRİKA, İNKÂR VE İFTİRAYI ÖĞRENDİ”

Ortadoğu devletlerinin farklı kabiliyetler geliştirdiğini de ifade eden Yaşar Aydın, “Ortadoğu ülkeleri inanılmaz derecede entrika öğrendiler. İnkâr ve iftira Ortadoğu’yu yöneten ülkelerin ana sermayesi oldu. Asla sorumluluk almamayı öğrendiler. Ortadoğu’daki devletlerin hiçbiri yaptıkları hataların sorumluluğunu üzerlerine almazlar. Sorumluluk hep başka yerlere havale edilir. Dış güçlere havale edilir, hayali düşman yaratılır, ona havale edilir.” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’Yİ YÖNETENLER ORTADOĞU’NUN GERÇEKLERİNİ BİLMİYOR”

Ortadoğu üzerinden eleştiri oklarını Türkiye’deki yöneticilere çeviren Yaşar Aydın, FETÖ olayından örnekler verdi. Aydın, “Ortadoğu’da söz sahibi olmak isteyen ülkelerin buraları kontrol altına almak için tarikatları, cemaatleri ve farklı enstrümanları kullandıklarını bilselerdi Türkiye‘de hiçbir tarikat ve cemaate devleti ele geçirecek imkân vermezlerdi. Bilirlerdi ki burası Ortadoğu, bilirlerdi ki burada hatanın bedeli yok olmaktır. Bizi yönetenler Ortadoğu’nun bu gerçeğini bilmiyorlardı. Bilmedikleri için FETÖ ile ilgili son söyledikleri laf şu oldu: “ne istediler de vermedik”. Öyle yaparsan işte bu tür tarikat ve cemaatler devleti ele geçirir.” ifadelerine yer verdi.

“ÇÖZÜM SÜRECİNİN SONU 6-7 EKİM OLAYLARI OLDU”

Yaşar Aydın’ın bir diğer örneği de “Çözüm Süreci” oldu. Onur Hareketi Lideri Aydın, “Bir ülkeyi idare eden yöneticiler herkesle masaya oturur. Müzakere edebilir ama o masaya oturduğun zaman terör örgütüyle, bir devlet yöneticisi teslim şartlarını konuşur, af şartlarını konuşur, topluma uyumlarıyla ilgili mesele varsa onu konuşur. Bunun dışında kendi devletinin vatandaşlarının hak ve hukuknu bir terör örgütüyle müzakere edemez. Siz ‘bölgeyi terör örgütüne bıraktım’ algısını yaratırsanız, bölge insanı ne yapacağını şaşırır. Bunun bedeli 6-7 Ekim Olayları olur. Bunun bedelini çocuklarımızın kanları ile öderiz. Yediğimiz içtiğimiz peynirin, zeytinin kalitesinin düşmesiyle öderiz.” dedi.

“ORTADOĞU’DAN BİR TAŞI ÇEKERSENİZ ENKAZIN ALTINDA KALIRSINIZ”

Suriye meselesi ile ilgili ise Yaşar Aydın, “Bizi yönetenler Ortadoğu gerçeğini bilselerdi, Ortadoğu’nun temelinden çekilen bir taşın Ortadoğu’yu komple yıkacağını bilirdi. O taşı plansız, programsız çekerseniz Suriye’de olduğu gibi bu enkaz üzerinizde kalır. Ülkenize 3 milyon, 5 milyon mülteci gelir. Suriye’de sizin 5 milyona yakın Türkmen vatandaşınız yaşıyor, orada yaşayan Kürtler var onlar bizim kardeşlerimizi. Rastgele ağzınızı doldura doldura konuşamazsınız. Suriye ile ilgili planınızı ‘Şam’da Emevi Camii’nde namaz kılacağım’a  endekslerseniz Rusya’yı sıcak denizlere indirirsiniz. 2 bin yıllık Rus hayali sizin yanlış politikalarınız yüzünden gerçekleşmiş oldu. Suriye meselesini iyi anlayamadığınız için bugün Kilis’te Suriyeli nüfusu Kilisli vatandaşlardan daha fazla. Suriye meselesi Türkiye’nin en önemli meselesi ve yumuşak karnıdır. Bu meselenin bir an önce çözülmesi ve Suriyelilerin planlı bir şekilde ülkelerine geri gönderilmesi lazım.” dedi. 

“BU COĞRAFYA DENEME YANILMAYLA İDARE EDİLEMEZ”

Yeni Anayasa konusunda ilk 4 maddenin tartışma konusu olmasına da sert çıkan Yaşar Aydın, “Muhalefetin de Ortadoğu ve Suriye meselesi ile ilgili fikri yok.” dedi. İsim vermeden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı işaret eden Aydın, “Anayasanın ilk 4 maddesi değiştirilebilir diyorlar. İşte bu kadar uzaklar ülke gerçeklerinden. İlk 4 madde değişirse bu ülkenin ismini de değiştirmen lazım. Ne koyacaksınız ismini? Bu coğrafya deneme yanılma yöntemleriyle idare edilecek bir coğrafya değil. Bu coğrafyada uyku ölümdür. Bu coğrafyada uyku olamaz.”

“ORTADOĞU’NUN NABZININ KAÇ ATTIĞINI BİLİYORUZ”

Yaşar Aydın, Onur Hareketi’nin bölgeye bakışını da şu sözlerle anlattı:

“Ortadoğu’yu çok iyi biliyoruz. Hangi taşın altında ne var biliyoruz. Hangi taşı kaldırırsak altından ne çıkar biliyoruz. Ortadoğu’nun nabzının kaç attığını biliyoruz. Onur Hareketi Türkiye’yi idare ettiği zaman şundan emin olun ki Türkiye Ortadoğu’da lider ülke olacak. Belirleyen, saygı duyulan, dizayn eden ülke olacak. Bunu bilgi, birikim ve Ortadoğu’yu çok iyi okumamız sonucunda yapacağız. Biz tam 30 yıl kendimiz bugünler için hazırladık. Biz iktidara gelelim de ne olursa olsun diye düşünmedik. Biz ülke gerçeklerini konuşuyoruz. Bulunduğumuz yerin tarihi, inancı, değeri neyse ona göre konuşuyoruz. Ayaklarımız yere basarak konuşuyoruz.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login