3 sene önce
3 sene önce

Milletvekili Yalım “bütün kapalı sektörler S.O.S veriyor”

Mecliste yaptığı konuşmasında esnafın zor durumda olduğunu hatırlatan CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, “Bütün kapalı olan bu sektörler S.O.S veriyor. Bu bağırtıyı özellikle belirtiyorum çünkü bu vatandaşlarımız artık mekanlarının, iş yerlerinin önünde kardan mezarlık yaptılar” dedi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda pandemi döneminde esnafın içinde bulunduğu duruma ilişkin konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Özkan Yalım, kapalı olan esnafın S.O.S verdiğini vurgulayarak, yapılan yardımların yetersizliğini eleştirdi.

“İŞ YERLERİNİN ÖNÜNDE KARDAN MEZARLIK YAPTILAR”

Esnafın içinde bulunduğu durumu anlatmak için iş yerlerinin önünde yaptığı kardan mezarlıkları hatırlatan Milletvekili Yalım, “Kapalı olan restoranlarımız, lokantacılarımız, kafeler, kahvehaneler, halısahacılar, kantinciler, okul servisleri, düğün salonları, lokantalar, dönerciler. Yani buna benzer kapalı olan bütün esnafımız. Bakın S.O.S veriyorlar. Bakın tekrar söylüyorum, bütün kapalı olan bu sektörler S.O.S veriyor. Bu bağırtıyı özellikle belirtiyorum çünkü bu vatandaşlarımız artık mekanlarının, iş yerlerinin önünde kardan mezarlık yaptılar. Gerçekten büyük bir iç acısı. İç acısı çünkü elektrik paralarını ödeyemiyorlar. Dükkanlarının kiralarını ödeyemiyorlar. Siz belirli kriterler koyup, bu kriterler karşısında sadece 700 lira, 500 lira veya en fazla yeni çıkan restoranlarda verdiğiniz rakama göre en fazla alabilecek oldukları rakam bin 200 TL. Değerli arkadaşlar bin 200 TL ile Ankara’daki, İzmir’deki, Uşak’taki veya büyük şehirlerdeki vatandaş nasıl kirasını ödeyecek? Neyini ödeyecek bin 200 TL ile?” dedi.

“ADAM, 30 YIL DEVLETE VERGİ ÖDERKEN SİZ 3 AY VATANDAŞA, ESNAFA BAKAMIYORSUNUZ”

Hükümetin, vatandaşa yeterli yapmadığını dile getiren Yalım, “Ancak bu şekilde de verilmiyor. Belirli kriterlere uyması gerekiyor. Zaten esnaf çekmiş olduğu krediyi veya kredi kartını ödeyemediğinden dolayı kara listedeyse zaten onu siz yok sayıyorsunuz. Ama diğer Avrupa ülkelerinde kapatılmış olan herhangi bir sektörde hangi esnaf olursa olsun çalıştırdığı işçi sayısına göre gerekli desteği alıyor. Bakın destek derken hibe alıyor, kredi vesaire değil, faizli veya faizsiz değil, sadece hibe alıyor. Adam 30 yıl BAĞ KUR ödüyor, Sosyal Sigortalar Primini ödüyor, 30 yıl devlete prim öderken, vergi öderken siz 3 ay vatandaşa esnafa bakamıyorsunuz. Ben yazıklar olsun diyorum. Başka diyecek bir şey bulamıyorum” ifadelerini kullandı.

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login