3 sene önce
3 sene önce

Asel bebeğin tedavisi için Bakan Koca’dan yardım istenecek

SMA Hastası Asel Bebek’in tedavisi için başlatılan kampanyanın ardından, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ve Asel’in anne babası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanına giderek, tedavi için destek isteyecek.
Uşak’ın Sivaslı ilçesinde yaşayan ve çocukları olmadığı için tüp bebek yöntemi ile ikiz bebek sahibi olan Saadet ve Rıfat çiftinin küçük evladı Asel uzun zamandır SMA hastalığı ile mücadele ediyor. Çiftçi ikiz bebeklerinden, Asel’in kardeşi Alya ise henüz 7 aylıkken SMA hastalığı yüzünden hayatını kaybetti. Aynı acıyı tekrar yaşamak istemeyen çift küçük Asel için bir kampanya başlatarak, tedavi için gereken 2 milyon 132 bin Euro’luk ücreti toplamaya çalışıyor.

ASEL İÇİN BAKAN KOCA’NIN KAPISINI ÇALACAKLAR

Konuyla ilgili Dinç çiftini evlerinde ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Özkan Yalım, bir basın açıklaması yaparak Asel için başlatılan kampanyaya destek olunması için çağrıda bulunmuştu. Yalım bu kez beraberinde Asel’in anne ve babası ile Ankara’da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşmek üzere Sağlık Bakanlığına gitti. Gelişmeyi sosyal medya hesabından duyuran Milletvekili Yalım, “SMA hastası Asel bebeğimizin annesi ve babası ile birlikte Ankara’da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşeceğiz. Asel bebeğimizin geleceği için yapılacak olan iğne ile ilgili gerekli görüşmeleri yapacağız. İnşallah Sayın Bakandan da gerekli desteği alırız” dedi.

UŞAK – BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login