3 sene önce
3 sene önce

​Bizim Toptan, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne girmeye hak kazandı

Türkiye’nin önde gelen ticaret platformu Bizim Toptan, sürdürülebilir büyüme için yürüttüğü çalışmaları duyurduğu 2019 Sürdürülebilirlik Raporu ile Borsa İstanbul’un (BIST) Sürdürülebilirlik Endeksi’ne girmeye hak kazandı.
Bizim Toptan; Ülker, ŞOK Marketler ve Kerevitaş’ın ardından endekse girmeyi başaran dördüncü Yıldız Holding şirketi oldu.

Türkiye’nin 70 ilde 173 mağazasıyla en yaygın toptan marketi olan Bizim Toptan Satış Mağazaları (BIZIM), 1 Ocak- 31 Aralık 2019 döneminde çevresel, sosyal, ekonomik ve yönetimsel konulardaki sürdürülebilir uygulamalarını ve performansını şeffaf bir şekilde paylaştığı 2019 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı. Borsa İstanbul’un (BIST) belirlediği ‘Endeks Seçim Kriterleri’ni başarıyla yerine getiren Bizim Toptan, kurumsal sürdürülebilirlik performansı üst düzeyde olan şirketlerin yer aldığı BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer alan 58 şirketten biri oldu. Bizim Toptan’ın Sürdürülebilirlik Komitesi tarafından belirlenen ve Yıldız Holding’in Bu Dünya Bizim sürdürülebilirlik stratejisi doğrultusunda ivme kazanan çalışmalar; etkin enerji kullanımı, dijitalleşme, ürün güvenliği, çalışan memnuniyeti, marka ve itibar yönetimi, tedarik zinciri alanlarında yoğunlaştı. Bizim Toptan’ın Ülker, ŞOK Marketler ve Kerevitaş’ın ardından BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne girmesiyle birlikte Yıldız Holding bünyesinde endekste yer alan şirket sayısı dörde yükseldi.

Bizim Toptan CEO’su Hüseyin Balcı şöyle konuştu: “Sektörün öncü şirketlerinden biri olarak, tüm paydaşlarımız ve müşterilerimiz için sürdürülebilir değer yaratmayı önemli bir sorumluluk olarak görüyoruz. 2019 yılı tüm iş süreçlerinde başarılı sonuçlar aldığımız ve stratejik hedeflere ulaştığımız bir yıl oldu. Operasyonlarımızı genişletirken aynı zamanda büyüme oranlarını, özel markalar ve Seç Market sayısını, dijital ticaret hacmini, Prosaf ile kurumsal müşteri sayısını artırdık ve aldığımız birçok ödülle başarımızı taçlandırdık. Temel sürdürülebilirlik gereklilikleri alanında yaptığımız çalışmalar neticesinde, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne girmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Pandeminin etkilerini de değerlendiren Hüseyin Balcı, “Pandemiyle mücadele ettiğimiz 2020 yılında sürdürülebilir iş modellerinin devamlılığının sağlanmasının kesintisiz bir tedarik zinciri için ne kadar önemli olduğu bir kez daha görüldü. 2019 yılında çoklu kanal stratejimiz, dijitalleşme, ürün güvenliği, verimli tedarik zinciri, ekonomik ürün gibi alanlarda yaptığımız ve raporumuzda anlattığımız çalışmalar sayesinde, pandemi dönemindeki yoğun talebi ekonomik ve uygun fiyatlı ürünlerimizle ve yeterli stoklarımızla karşılayabildik. Mağazalarımızda çalışanlarımız ve müşterilerimizin güvenliği için üst düzey önlemleri ilk günkü gibi hassasiyetle uyguluyoruz. Büyük bir özveri ortaya koyan çalışanlarımız ve kesintisiz tedarik zincirimizle topluma hizmet ediyoruz. 1064 iş ortağıyla anonim şirkete dönüşen SEÇ Market iş kolumuzla, esnafın ve ticaretin yanında olmaya devam ediyoruz. Dijitalleşme ve istihdam artışı gibi alanlarda da yıl sonu hedeflerimize uyumlu performans gösteriyoruz” dedi.

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login