3 sene önce
3 sene önce

Lüleburgaz’daki pazar yerlerindeki kişi sınırlaması “Her dört metrekareye bir kişi”

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı son genelge kapsamında Lüleburgaz’daki pazar yerlerine her dört metrekareye bir kişi düşecek şekilde vatandaş alınacak. Bu kapsamda Kapalı Pazar Yeri ve Semt Merkezi’ne 2 bin 750, 8 Kasım Mahallesi Semt Pazarı’na bin 232, Atatürk Mahallesi Semt Pazarı’na aynı anda 300 kişi giriş yapabilecek.

İçişleri Bakanlığı’nın İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 25 Kasım tarihli genelgesine göre pazaryerindeki satıcılar ve müşteriler dahil kişi sayısı her dört metrekareye bir kişi olacak şekilde sınırlandırıldı. Bu karar kapsamında 11 bin metrekare alana sahip Kapalı Pazar Yeri ve Semt Merkezi 2 bin 750 kişiyle, 4 bin 930 metrekare alana sahip 8 Kasım Mahallesi Semt Pazarı bin 232, bin 200 metrekare alana sahip Atatürk Mahallesi Semt Pazarı da 300 kişiyle sınırlandırıldı.

Mezarlık seferlerinde HES kodu

Öte yandan Lüleburgaz Belediyesi, mezarlık seferlerinde de HES kodu uygulamasına başladı. Bu kapsamda mezarlığa belediyenin otobüsüyle gitmek isteyen vatandaşlar, otobüse binmeden önce HES kodları sorgulanarak araca alınıyor.

KIRKLARELİ – BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login