3 sene önce
3 sene önce

Haitili çift Lüleburgaz’da evlendi

Lüleburgaz’da uzun süredir İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Haitili Alex Morisseau, yine kendi gibi Haitili olan Amenie Samedy ile uzun uğraşlar sonucunda Lüleburgaz’da evlendi. Türkiye’nin Haiti Cumhuriyeti’ni tanımadığı için evlilik evrakları Dominik Cumhuriyeti’nin Santo Domingo Büyükelçiliği aracılığıyla gönderilen çift, yaklaşık 2 yıl süren bürokratik engelleri aşarak dünya evine girdi. Yeminli tercümanla evlilik yemini eden çiçeği burnunda damat Alex Morisseau, “Lüleburgaz artık benim evimmiş gibi hissediyorum” dedi.

Lüleburgaz’da son yıllarda unutulmayacak ilginç bir evlilik meydana geldi. Haiti’de doğup büyüyen, iş amaçlı Lüleburgaz’a gelen Alex Morisseau (34), hayatının aşkı yine Haitili Amenie Samedy (30) ile bürokratik engelleri aşarak dünya evine girdi. Aşkları filmleri aratmayacak şekilde gelişen Morisseau, “Lüleburgaz artık benim evim oldu” diye konuştu.

ÖNCE O GELDİ SONRA EŞİ

Amenie Samedy ile 2010 yılında tanıştıklarını söyleyen Alex, geçtiğimiz yıllarda Lüleburgaz’a gelerek İngilizce öğretmeni olarak göreve başladığını söyledi. Özel bir okulda görevli olan Morisseau, uzun süredir birlikte olduğu Amenie Samedy ile evlenmeye karar verdiğinde ise karşısına bürokratik engeller çıktı. Türkiye’nin Haiti’yle diplomatik bağlantısı olmadığı için evlenemeyen çift, evraklarını Dominik Cumhuriyeti üzerinden Türkiye’ye göndererek durumu çözdü.

LÜLEBURGAZ EVLERİ OLDU

Bu engel nedeniyle yaklaşık 2 yılbürokratik engellerle boğuşan çift, sonunda Lüleburgaz’da muratlarına erdiler. Yeminli tercüman eşliğinde nikahları kıyılan çiftten Alex Morisseau, Türkiye’nin artık ikinci vatanları olduğunu söyledi. Morisseau, “Türk insanının kültürü çok iyi. Buranın kültürünü ben çok sevdim. Lüleburgaz’da evim gibi hissediyorum. Lüleburgaz’ı çok sevdim. Burayı çok seviyorum. Türkiye’de çok fazla yer gezmedim. Bugün benim için mükemmel bir gün. Türk insanını çok seviyorum. Çünkü hem çok yardımsever hem de çok sıcakkanlılar” dedi.

KIRKLARELİ – BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login