3 sene önce
3 sene önce

Ceyda Bölünmez Çankırı’dan en anlamlı ziyaret

24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle İzmir depreminde iki evladını birden kaybeden öğretmen anne-babayı evlerinde ziyaret eden AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı duygulu anlar yaşadı. Ailenin yaşadığı dramın onlarcasına şahit olduğunu belirten Çankırı, öğretmen anne – babayı teselli etmeye çalışırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Ahmet Çetinkaya

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir’de Öğretmenler Günü sebebiyle bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. En anlamlı ziyarette ise adeta duygu sağanağı hakimdi. İzmir depreminde, halalarına emanet ettiği biri 14, diğeri 4 yaşında evlatlarını kaybeden öğretmen çift Neslihan – Recai Tekin’i Bornova İnönü Mahallesi’ndeki evlerinde ziyaret eden Milletvekili Çankırı, “Acınızı çok iyi anlıyorum, çünkü ben de anneyim… Allah sabır versin” derken gözyaşlarına hakim olamadı.

VEKİL ÇANKIRI GÜNLERLİR İZMİR’DE

30 Ekim’de İzmir’de büyük yıkımların yanı sıra can kayıplarına da sebep olan depremin ardından adeta İzmir’de kamp kuran AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, günlerdir depremzedelerle birlikte. Onların acılarına ortak olan, elzem ihtiyaçlarının anında giderilmesi için ilçe teşkilatları ve kamu kurumlarıyla iş birliği yapan Vekil Çankırı, Öğretmenler Günü sebebiyle de Bornova’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Bu doğrultuda, en anlamlı ziyaret ise Bornova İnönü Mahallesi’nde ikamet eden öğretmen çift Neslihan – Recai Tekin’in evleri oldu. Yıllar önce deprem gerçeği sebebiyle zemini sağlam diye İnönü Mahallesi’nde oturmaya karar verip buradan daire alıp yerleşen çift, kaderden kaçamamıştı maalesef. Zira öğretmen çift il dışına çıkarken, büyük emekler vererek yetiştirdikleri Yunus Emre Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencisi kızları Feryal Özge (14) ile oğulları Yiğitcan Ömer’i Bayraklı’da oturan halalarına emanet etmişlerdi.

GÜNLERİNİ KUTLADI, BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

..Ve yıllar önce sanki içlerine doğmuşçasına güvenli yerde aldıkları dairelerinin aksine depreme kendileri değil ancak canları kadar sevdikleri evlatları Bayraklı’daki depremde yıkılan Barış Apartmanı’nda yakalanmıştı. İki küçük bedenle birlikte tüm hayalleri de yıkılan öğretmen çift, gözyaşları arasında evlatlarını toprağa vermişti.

“HİÇ BİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK”

Giden canlar geri gelmiyor ancak, yaraların kabuk bağlamadan kapanması için de moral – motivasyon lâzım elbette. İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu ile AK Parti Bornova İlçe Başkanı Hasan Ali Karaman’la birlikte acılı öğretmen çifti, evlerinde ziyaret etti. Öncelikle, günlerdir İzmir depremi sebebiyle deprem bölgesinde olduğunu belirten Çankırı, “Sizlerin acısı, bizim acımız. Yaptığımız inceleme ve gezilerde görüyoruz ki yıkımların büyük çoğunluğu zemin ve müteahhit hatasından. Kullanılan betonların kalitesizliği her yıkılan binada görüldü. Yeni yapılan binalarda hiçbir sıkıntı yok. Sizler, bu devlete yıllarca hizmet etmiş, yüzlerce çocuğun yetişmesine vesile olmuş kutsal bir mesleğin mensubusunuz. Ben de bir anne olarak acınızı yürekten paylaşırken, bundan sonra beni bir kardeşiniz olarak görmek istiyor, her isteğinizi baştacı edeceğimi bilmenizi isterim” dedi.

İzmir depreminde acıların en büyüğünü yaşayıp evlatlarını toprağa veren Neslihan Tekin ise yaşadıklarını anlatırken duygulu anlar yaşadı. Bu sırada Vekil Çankırı’nın gözyaşlarına engel olamadığı görüldü.

Acılı çiftin, bu zor günlerde Öğretmenler Gününü de kutlayan Ceyda Bölünmez Çankırı, kendi telefonunu da verdiği aileye, “Her zaman yanınızdayım. Biz bu zor günleri el ele, gönül gönüle vererek hep birlikte atlatacağız” şeklinde konuştu.

İZMİR – BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login