3 sene önce
3 sene önce

Bosch Rexroth’un 225 yılı: Su ile çalışan çekiçli değirmenden dijital yüksek teknoloji öncüsüne

Tüm otomasyon teknolojilerinin dijital dönüşüm sağlayıcısı CO2 nötr üretim Müşteri ve İnovasyon Merkezi’nin genişletilmesi ve şirketin global varlığı

Bosch Rexroth’un hikâyesi, 1795 yılında Georg Ludwig Rexroth’un Almanya’daki Spessart dağlarında demir üretimi için su ile çalışan çekiçli değirmeni piyasaya sunmasıyla başladı. Böylece dünyanın en eski teknoloji şirketlerinden birini kurmuş oldu. Bosch Grubu’nun bir parçası olan Bosch Rexroth AG, dünyanın dört bir yanındaki mekanik ve fabrika mühendisliği iş ortakları tarafından kullanılan tahrik ve kontrol teknolojilerinde teknoloji ve pazar lideri konumunda. Her tip ve büyüklükteki makine ve sistemlerde etkin, güçlü ve güvenli hareketlerden sorumlu olan Bosch Rexroth AG, yüksek performanslı bileşenler ve yazılım tabanlı çözümlerle, 80’den fazla ülkede yaklaşık 31.000 çalışanla, makine ve sistemlerin dijitalleşmesini ve sürdürülebilirliğini yönetiyor.

Robert Bosch GmbH’nin Sanayi Teknolojileri sektöründen sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Bosch Rexroth AG CEO’su Rolf Najork, şirketin başarı reçetesini özetlerken “Bosch Rexroth, son 225 yıldır teknolojik gelişmelerin sunduğu fırsatları yakaladı, bunları yeniliklere dönüştürdü ve iş modelini bunlara uyarladı” dedi. Bosch Rexroth geleceğin fabrikası, fabrika inşaatı ve mühendisliği ile mobil uygulamalara yönelik otomasyon teknolojilerinin üreticisi, dijital dönüşümün zorluklarıyla başa çıkmak için iyi bir donanıma sahip.

2001’den beri Bosch Grubu’nun bir parçası

Şirket, Fransız İhtilali sırasında ve Sanayi Devrimi’nin başlangıcında kurulduğunda, böylesine bir başarı öngörülemezdi. Rexroth ailesi, şirketi çalkantılı dönemlerde yönetti. Bir demir dökümhanesi devralındığında, şirketin genel merkezi 1850 yılında Lohr am Main’e taşındı ve bugün hala burada yer alıyor. Rexroth, 1954 yılında yeni iş kolu olan hidrolik alanındaki ilk ürünleri Hannover Messe’de sunmasıyla bir atılım gerçekleştirdi. Daha sonra bunu, elektrik tahrik ve kontrol sistemleri, mobil elektronik üniteler ve lineer hareket ve montaj teknolojisi takip etti. 1975 yılında Rexroth, Mannesmann AG’nin bir parçası oldu. Bosch Automationstechnik ile birleşmesinin ardından 2001 yılından beri Bosch Grubu bünyesinde yer alıyor.

Enerji verimliliğine sahip, sürdürülebilir çözümler geliştiriliyor

Rolf Najork, “Sürdürülebilir büyümenin ne kadar önemli olduğunu 225 yıllık tarihimizden biliyoruz” diyor. Bosch Rexroth, planlanandan daha erken bir tarihte, kuruluş yıl dönümünde tüm ürünlerinin üretimi konusunda CO₂ nötr olma hedefine ulaştı. CEO, “Bunlarla donatılmış makine ve sistemlerin enerji verimliliğini artırmak ve müşterilerimizin ekonomik başarılara ulaşmasına yardımcı olmak amacıyla yeni çözümler geliştiriyoruz” diyor.

Müşteri ve İnovasyon Merkezi genişletiliyor, Afrika kıtasında şirketin varlığı artırılıyor

Bosch Rexroth, 2019 yılında araştırma ve geliştirmeye 348 milyon Euro yatırım yaptı. Ekim 2020’de şirket, Almanya’nın Ulm şehrinde bulunan Müşteri ve İnovasyon Merkezi’nin ikinci binasının inşaatının tamamlanmasını kutladı. Burada her şey geleceğe dönük. Şirket, yeni dijital iş fikirleri, sistem çözümleri ve hizmetleri geliştirmeyi ve spesifik müşteri projelerinde iş ortaklarıyla çalışmayı planlıyor. Yeni binada, Endüstri 4.0 çözümleri için bir model fabrika da bulunacak. Laboratuvar ve atölye alanları, ofis, seminer ve eğitim odaları ve sergi salonu yer alacak. Bosch Rexroth, büyüme potansiyeli olan cazip yeni pazar arayışını sürekli olarak devam ettiriyor. Afrika’da büyümeye devam eden şirket, aynı zamanda bu yıl Mısır’da yeni bir tesis açtı.

Rolf Najork, “Kökenlerimiz ve tarihimiz önemli. Ancak yalnızca başarılı bir tarih, sizi gelecekteki başarılara götürmek için yeterli değildir. Bu nedenle, geleceğe doğru güvenle ilerliyoruz ve inovasyonlar aracılığıyla şirketin üçüncü yüzyılını şekillendireceğiz.” dedi. Mobil Makinelerin Dönüştürülmesi, Ağa Bağlı Hidrolikler ve Geleceğin Fabrikası olmak üzere üç girişim, bu amacı vurguluyor. Bunlar, Bosch Rexroth’un mobil iş makinelerinin, fabrika inşaatı ve mühendisliğinin ve ayrıca fabrika otomasyonunun elektronikleşmesini ve dijitalleşmesini hızlandırmak için geliştirdiği inovasyonları ve yazılım tabanlı sistem çözümlerini bir araya getiriyor

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login