3 sene önce
3 sene önce

Edremit Belediyesi’nden arama kurtarma ekibine tebrik

Edremit Belediyesi, İzmir’de meydana gelen depremde arama kurtarma çalışmalarına katılan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Yıldız Arama Kurtarma Ekibi’ni tebrik etti.

Edremit Belediyesi Başkan Vekili Filiz Sırma Uluç, Özel Kalem Müdürü Tayfun Canlı ve Zabıta Müdürü Cemal Sözer ile birlikte Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Yıldız Arama Kurtarma Ekibi’ni ziyaret ettiler. Ziyarette, Başkan Vekili Uluç, İzmir’de yaşanan depremin ardından enkazda arama kurtarma çalışması yapan ekibe plaket takdim ederek üstün gayretleri nedeniyle teşekkürlerini iletti.

Edremit Belediye Başkan Vekili Filiz Sırma Uluç, “Yaşanan her afetten sonra hepimizin yeni dersler alması gerekiyor. Deprem gibi çok önemli bir doğa olayına karşı hazırlıklı olmalıyız. Özellikle olası bir afet anında arama ve kurtarmanın önemini çok daha iyi anlıyoruz. Bu anlamda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Yıldız Arama Kurtarma Ekibi’miz önemli bir görevi başarı ile yerine getirdi. Bir çok canın kurtarılmasına vesile olan Yıldız Arama Kurtarma ekibimizi tebrik ediyoruz. İnşallah bir daha böyle afetler yaşamayız” dedi.

Edremit Belediyesi Sözcüsü ve Edremit Kent Konseyi Genel Sekreteri Tayfun Canlı ise arama ve kurtarmanın önemine vurgu yaptı. Canlı yaptığı açıklamada, depremin değil ihmalin kayıplara neden olacağı anlayışı ile Kent Konseyi bünyesinde Edremit Arama ve Kurtarma Ekibi (EKUT) kurulması için çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Son olarak İzmir’de yaşadığımız deprem felaketinde zamanla yarışarak başarılı bir şekilde görevlerini yerine getiren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Yıldız Arama Kurtarma Ekibini kutluyoruz. Edremit Belediyesi olarak her türlü afetlere karşı gerekli önlemlerimizi olası afet durumunda neler yapılması gerektiğini kadar tüm hazırlıklarımızı yapıyoruz. Belediyemiz ve Kent Konseyimizin koordinasyonunda gönüllülerin de katılımı ile Edremit Arama Kurtarma ekibini (EKUT) hayata geçireceğiz. Birçok meslek grubundan gönüllülerin katılımı ile oluşacak olan EKUT gerekli eğitimler ile olası afetlere karşı hazırlıklı olacak” dedi.

BALIKESİR – BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login