3 sene önce
3 sene önce

E-ticarette Kasım Beklentisi: 10 Milyar TL

Çin’den doğarak bütün dünyaya yayılan ve Türkiye’de de kısa sürede kabul gören ‘11.11’ Bekarlar Günü indirimlerinde alışveriş rekoru kırıldı. Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucusu Cenk Çiğdemli, “11.11’de tam anlamıyla bir rekor kırıldı diyebiliriz. Altyapı hizmetini sağladığımız 9 bin e-ticaret sitesinin 11.11 haftası genel ciro eğilimlerinde, bir önceki ayın aynı dönemine kıyasla ortalama yüzde 75 artış sağlandı. Kasım sonuna denk gelecek Black Friday’de ise pandeminin de etkisiyle daha yüksek bir satış hacmi bekliyoruz. Black Friday ve Siber Pazartesi ile beraber Kasım ayı e-ticaret sektörü toplam ciro beklentimiz ise 10 milyar TL’yi aşması yönünde” dedi.

Bekarlar Günü indirimleriyle başlayıp Black Friday ve Siber Pazartesi ile devam edecek olan Kasım ayı e-ticaret kampanyaları kapsamında, en fazla ciro artışının toplamda elektronik eşya, giyim ve mobilya gibi kategorilerden geleceğinin öngörüldüğünü ifade eden Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucusu Cenk Çiğdemli şu bilgileri aktardı:

“11. 11 haftasında doğru stok ve fiyatlarla kampanya yapan sitelerin cirosu, bir önceki ayın aynı dönemine kıyasla ortalama yüzde 75 artış gösterdi. 11.11, Black Friday ve Siber Pazartesi’yi içine alan Kasım ayı için yurtiçi e-ticaret sektörü toplam ciro beklentimiz 10 milyar lirayı aşması yönünde. Geçen yıl 5 milyar lirayı aşan Kasım ayı cirolarının bu yıl en az ikiye katlanacağını ve 10 milyar lirayı aşacağını düşünmekteyiz. Kasım ayı indirimleri boyunca birçok farklı kategoride sepet indirimleri ve yüksek rağbet gören ürünlerde sürpriz indirimler yapılıyor. Hem bu kampanyalı satışların hem de pandemiyle birlikte tamamen dijitale kayan tüketici alışkanlıklarının etkisiyle rekor bir ay bekliyoruz. En çok satışın olduğu kategoriler ise; Giyim, Elektronik, Ayakkabı, Mobilya, Kozmetik, Beyaz Eşya, Hediyelik Eşya, Çocuk Ürünleri, Kitap ve Spor Ürünleri kategorisi.”

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login