3 sene önce
3 sene önce

CASE IH pazardaki payını arttırıyor

Pazarın en çok tercih edilen 3. traktör markası olmayı hedefleyen Case IH, aynı zamanda, Case IH marka ekipmanları ile de çiftçilerin tercihi olmaya devam ediyor.

Case IH marka traktörler; güçlü motor performansları ve yüksek teknolojileri ile her geçen yıl daha fazla çiftçi tarafından tercih ediliyor. TürkTraktör’ün ‘premium’ traktör markası Case IH, 2020 yılının ilk 9 ayında 2 bin 033 adet traktör satışı gerçekleştirdi ve pazar payını yüzde 6,6’ya taşıdı.

TürkTraktör Pazarlama Direktörü Jiri Velharticky, Case IH markasının pazardaki bu büyümesini şöyle yorumladı: “Müşteri odaklı yaklaşımımız kapsamında bayilerimizle düzenli olarak bir araya gelerek bilgi alışverişi ve genel değerlendirme yapıyor bayilerimizin hizmet kalitesini sürekli iyileştiriyoruz. Ayrıca TürkTraktör Finans programımız üzerinden sunduğumuz yüzde 0 faize varan kampanyalarımızla çiftçilerimiz Case IH traktörlerimize çok daha kolay sahip oluyor. Sunduğumuz geniş ürün gamı ile çiftçilerin en çok tercih ettiği markalardan biri olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

Case IH’ten 5 yılda 7 Yeni Seri

Çiftçilerin beklentilerini dikkate alarak Case IH’in son 5 yılda pazara farklı segmentlerde 7 yeni traktör serisi sunduğunu ifade eden Velharticky,“Case IH markamızla çiftçilerimize en modern traktörleri sunmak adına ürün geliştirme çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Yenilikçi ve müşteri odaklı ürünlerimizle çiftçilerimizin beğenisini kazandık. Özellikle yeni kompakt dizaynıyla Maxxum, FarmallC, Puma ve Optum CVX serilerimize ilgi oldukça büyük.” diye açıkladı.

Jiri Velharticky, lansmanı 2020’nin Şubat ayında yapılan Case IH’in en yeni serisi JXE’nin, yılın ilk 9 ayında toplam Case IH satışları içinde elde ettiği %16’lik pay ile kendini kanıtladığına dikkat çekti. Case IH’in ilk 9 aylık dönemde en fazla Adana, Kayseri ve Denizli bölgelerindeki çiftçilere ulaştığını belirten Velharticky, aynı dönemde en çok tercih edilen modellerin ise çiftçilerimizin ihtiyaçlarına cevap verenbirçok özellikleri ile JX75C, JX100 ve JX110 olduğunu söyledi.

Case IH son iki yılda pazarda 2 basamak yükselerek 5. sıraya yerleşti, önümüzdeki dönemde ise pazarın en çok tercih edilen 3. markası olmayı hedefliyor. Bu kapsamda özel donanımlara ve yüksek beygir gücüne sahip yeni modellerini piyasaya sunmaya devam ediyor. Aynı zamanda, Case IH marka kendi yürür ilaçlama makineleri, pamuk toplama makineleri, büyük kare ve yuvarlak balya makineleri ve toprak işleme ekipmanları da çiftçilerin tercihi oluyor.

TürkTraktör Hakkında

Türkiye otomotiv sanayinin halen faaliyette olan ilk üreticisi olarak 1954 yılında kurulan TürkTraktör, bugün Avrupa’nın en büyük traktör üreticileri arasında yer almaktadır. Türkiye’de kesintisiz 13 yıldır pazar lideri olan TürkTraktör, 130’un üzerinde ülkeye ihracat yapmaktadır. Koç Holding A.Ş. ile dünyanın en büyük traktör üreticilerinden CNH Industrial’in ortak olduğu şirketin hisselerinin yüzde 25’i BIST’de işlem görmektedir. TürkTraktör; New Holland, Case IH ve Steyr marka traktör üretimi ile zirai ekipman distribütörlüğü yapmanın yanı sıra; New Holland TD serisi ve Case IH JX seri traktörlerin dünyadaki tek tasarım ve ana üretim merkezi, Utility Light seri traktör ve transmisyonların dünyadaki tek üretim merkezi, TD serisi transmisyonlar için dünyadaki tek mühendislik ve üretim merkezi, S8000 seri motorların ana üretim merkezidir. Ankara ve Erenler’de bulunan TürkTraktör tesislerinde 2 bini aşkın kişi çalışmaktadır. Traktör pazarının lideri TürkTraktör, 2013 yılından beri Türkiye distribütörlüğünü yaptığı CASE ve New Holland marka iş makinelerinin de Türkiye’de üretimine 2020 yılında başlamıştır. “Bugün ve gelecekte modern tarıma yön veren şirket olmak” ilkesiyle hareket eden TürkTraktör, ülkemizin tarım ekonomisinde verimliliğin en büyük destekçisi ve 65 yıldır kırsal nüfusumuzun refahını artıran gerçek bir dosttur

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login