3 sene önce
3 sene önce

Türkiye – Irak Yatırım ve Ticaret Zirvesi

Mersin’de düzenlenen TISİAD tarafından düzenlenen 4. Türkiye-Irak Yatırım ve Ticaret Zirvesi’nin ardından açıklama yapan TİSİAD BAŞKANI NEVAF KILIÇ, “Ülkeler arasında büyük bir uyum vardı. Çok  verimli bir ortam ve hava yakaladık” dedi.

Türkiye – Irak Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TISİAD) tarafından Mersin’de 4. Türkiye – Irak Yatırım ve Ticaret Zirvesi gerçekleştirildi. IKBY Bölge Bakanı  Sayın Aydın Maruf ,Duhok Valisi Sayın Dr.Ali TATAR, Süleymaniye Valisi Sayın Dr.Haval Abubaker Hussein, Kerkük Valisi Sayın Rakan Saeed Ali’ nin de katıldığı Irak ve Türkiye’den yüzlerce iş adamının ve onlarca ticaret dernek ve kuruluşunun katıldığı zirve çok önemli isimlere konuk oldu. Irak’ ın 18 vilayetinden  katılımın sağlandığı zirve 4 gün sürdü.
Yüksek seviyeden protokol katılımlarının da olduğu zirvede yerli ve yabancı sanayi şirketleri ve iş insanları bir araya gelerek önemli fikir alışverişleri ve anlaşmalar da gerçekleştirdi. Oldukça başarılı geçen zirvenin ardından TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç açıklama yaptı.

“ORTADOĞU YENİDEN HAYAT BULACAK”

Ortadoğu’nun Türkiye – Irak Yatırım ve Ticaret Zirvesi gibi etkinliklerle yeniden hayat bulacağına değinen Başkan Kılıç, “Bizler TİSİAD olarak, Türkiye ve coğrafyamıza büyük katkılar sağlayan Türkiye – Irak Yatırım ve Ticaret Zirvesi’nin 4’üncüsünü gerçekleştirmekten büyük onu ve sevinç duyuyoruz. Zirvenin 5. oturumu için de düşünceler ve planlar üretmeye başlıyoruz. Biliyoruz ki her bir zirve Ortadoğu’nun ekonomik ve sosyolojik olarak yeniden hayat bulmasına vesile olacak. Halkların kardeşliğini, ülkelerin işbirliği sağlamak, ekonominin dışında pekiştirdiğimiz çok yegane unsur ve olgular” dedi.

“ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”

10’uncu zirvenin hayalini kurarak çalıştıklarını dile getiren Başkan Kılıç, “Zirve kapsamında Irak’tan gelen iş adamları ve sanayi kuruluşu temsilcileri, protokol üyeleri Mersin’i gezme görme fırsatı da buldu. Düzenlenen çeşitli oturumlarla yerli ve yabancı yatırımcılar bir araya geldi. COVİD-19 sebebiyle iki ülke arasında düşen ticaret hacmini genişletebileceğimiz, çok güzel ve verimli bir hava yakaladık bunu kaybetmekte istemiyoruz, bu pandemi ortamının el verdiği zamanda Zirvede başlayan ticari görüşmeleri pekiştirmek için iadeyi ziyaret yapmayı planlıyoruz. Zirvede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Türk ticareti Ortadoğu için ne kadar önemliyse, Ortadoğu ticareti de Türkiye için o kadar önemli. Bunun altyapısının sağlamlaştırılmasında emeği geçen ve katılımlarıyla zirveye değer katan değerli iş insanlarına ve ülkelerin yönetimlerinde söz alan isimlere de tek tek teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login