5 saat önce
5 saat önce

Erdemoğlu Holding’den Eğitime Dev Destek

Besni’de, 27 Eylül 2024 tarihinde Erdemoğlu Ailesinin yaptırdığı eserlerin toplu temel atma ve yaptırılan okul ve lojmanların açılışı yapıldı. 

 

Erdemoğlu Holding’in açılışı yapılan eserleri

Adıyaman Mehmet Erdemoğlu İlkokulu

Adıyaman Servi Erdemoğlu Anaokulu

Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) Besni Ali Erdemoğlu Fakülte Lojmanı

ADYÜ Ali Erdemoğlu Besni Meslek Yüksekokulu

 

Erdemoğlu Holding’in temeli atılan eserleri;

Besni İbrahim Erdemoğlu Öğretmenevi

Besni Ali Erdemoğlu Jandarma Lojmanı

Besni İbrahim Erdemoğlu Emniyet Lojmanı

ADYÜ Merkez Kampüsü Ali Erdemoğlu Fakülte Lojmanı

ADYÜ Merkez Kampüsü İbrahim Erdemoğlu Fakülte Lojmanı

Tut İlçesi – Mehmet Erdemoğlu Kütüphane ve Konferans Salonu

 

Törene Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adıyaman Valisi Osman Varol, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Erdemoğlu ve idari ve mülki erkân ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

 

 “Sosyal sorumluluk projelerimize aralıksız devam ediyoruz”

 

Açılış konuşmasını yapan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, “Erdemoğlu ailesi olarak babamız Mehmet Erdemoğlu’nun ilkeleri doğrultusunda sosyal sorumluluk projelerimize aralıksız devam ediyoruz. Başta eğitim olmak üzere ve ülkemizin ihtiyacı olan her alanda eserler yapmaya ve halkımızın hizmetine sunmaya kararlıyız. Yaptığımız eserlerin yanı sıra Besni ilçemizin bütün köylerine internet ağı sağladık. Sekiz ile on iki yaş aralığındaki çocuklarımız için bilim setleri dağıtmaya başladık. Bizler doğup büyüdüğümüz bu topraklardan Aziz Sancar gibi bilim insanları yetişmesini istiyoruz. Biz eserleri yapıp devletimize teslim ediyoruz. Bundan sonra görev sizlere düşmektedir. Örnek olarak söylemek gerekirse Besni İlçemizde yaptırdığımız Ali Erdemoğlu Fen Lisemiz bu yıl bölgenin en başarılı okulu olmuştur. Bizim dileğimiz tüm okullarımızda bu başarının sağlanmasıdır. Bir Çin atasözünde şöyle denilmektedir. Bir yılı düşünüyorsanız buğday ekiniz, on yılı düşünüyorsanız ağaç dikiniz, eğer yüz yılı düşünüyorsanız insan yetiştiriniz. Biz önümüzdeki yüzyılı düşünüyoruz” dedi.  

 

“Bakanlık olarak bizler üzerimize düşün görevi yapacağımıza söz veriyoruz”

 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin toplu açılış ve temel atma töreninde Erdemoğlu Ailesine teşekkür ederek sözlerine başladı. Bakan Tekin “ Burada birçok şeyden çok etkilendim. Birincisi Erdemoğlu Holding Onursal Başkanı Merhum Mehmet Erdemoğlu’nun ilkeleri. Mehmet Amca yıllar önce bugünü anlatmış, çözüm önerilerini sunmuş. İbrahim Erdemoğlu’nun söylediği gibi siz okulları yaptınız artık bundan sonrası bizim işimiz. Bakanlık olarak bizler üzerimize düşen görevi yapacağımıza söz veriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından yapılan canlı yayın ile toplu açılışlar ve temel atma törenleri gerçekleştirildi. Adıyaman Üniversitesi Ali Erdemoğlu Meslek Yüksekokulu önünde yapılan törenle okul eğitim ve öğretime açıldı. Katılımcıların Meslek Yüksekokulu’nu gezmesiyle tören sona erdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
SON DAKİKA